De Antoniushoeve
Beste en trouwe klanten,

Het lijkt erop dat de winter nu toch echt in aantocht is. Het is in ieder geval qua weer echt november. Dus daarom nu ook de eerste spruitjes van het jaar in het pakket!
En ook heerlijke zoete aardappel van eigen teelt. Laat u vooral inspireren door de leuke bijgevoegde recepten.
We hopen dat het zal smaken!

Hartelijke groentjes,
Max en Elsa

Inhoud week 49 (1 december)

Groentekrat:
Pompoen
Zoete bataat
Romanesco of broccoli
Spruitjes
Sla
Bosje kruiden

Fruitkrat:
Appels
Grapefruit
Mandarijn
Sinaasappels

Aardappelras: Alouette

NB: De inhoud van beide pakketten is onder voorbehoud. Eventuele wijzigingen op het laatste moment zijn soms noodzakelijk.

Meer lezen

Romanesco met hazelnoten

Ingrediënten: 50 g hazelnoten 1 romanesco 15 g verse platte peterselie lekkere zelfgemaakte saladedressing 85 g rucola Bereiden: Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de hazelnoten in 6 min. goudbruin. Neem uit de pan, laat afkoelen op een bord en hak grof. Snijd de romanesco in roosjes en kook in 6 min. beetgaar. Snijd ondertussen de peterselie …

Meer lezen

Stamppot van spruiten met gember

Ingrediënten voor 4 personen: 1 kg kruimige aardappels (geschild en in stukken) 750 g spruitjes (schoongemaakt) 5 cm gemberwortel (geschild) 25 g boter 1 grote ui (grofgesnipperd) 2 theelepels gemalen komijn (djinten) 3 appels (stevig (bijv. elstar), geschild en in blokjes) 150 ml melk (verwarmd) Bereiden: Kook de aardappelen en de spruitjes in een grote pan met een flinke laag …

Meer lezen

Pompoenpuree

Ingrediënten: 1 pompoen 500 ml groentebouillon van tablet 1 gedroogd laurierblaadje 125 ml crème fraîche ½ tl kerriepoeder Bereiden: Halveer de pompoen. Verwijder de zaden en de draderige binnenkant en snijd met een scherp mes de schil er af. Snijd het pompoenvlees in blokjes. Kook de pompoen in de bouillon met de laurier in 10 min. gaar. Giet de pompoen …

Meer lezen

Pompoen-sinaasappelcake

Ingrediënten: 500 g verse pompoen (halve pompoen) 1 perssinaasappel (schoongeboend) 100 g roomboter (op kamertemperatuur) 1 tl kruidenmix koek en speculaas 1 mespunt zout 200 g suiker 2 middelgrote eieren 125 ml crème fraîche 300 g zelfrijzend bakmeel 2 tl bakpoeder Keukenspullen: keukenmachine cakevorm (30 cm) satéprikkers Bereiden: Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de pompoen in parten. …

Meer lezen
facebook