|
|
|
Hier weer de inhoud voor dinsdag a.s. we hopen dat de herfstige pakketten smaken!
|
|
|
Inhoud week 43 (20 oktober)
|
Groentekrat: Spitskool Witlof Zoete aardappel Prei Sla Komkommer
|
Fruitkrat: Appels Sinaasappels Bananen Kiwi's
|
NB: De inhoud van beide pakketten is onder voorbehoud. Eventuele wijzigingen op het laatste moment zijn soms noodzakelijk.
|
|
|
|
|
Spitskool met citroenroom
|
Ingrediënten: 1 spitskool 1 citroen verse bieslook (ca 25 g) 1 eetlepel roomboter 125 ml slagroom zout en peper Bereiden: Spitskool schoonmaken, stronk verwijderen en kool in reepjes snijden. Citroen goed schoonboenen, met fijne rasp de schil afraspen. Bieslook fijnknippen. In pan boter smelten. Kool en room toevoegen en al omscheppend ca. 3 minuten smoren. Citroenrasp erdoor roeren en …
|
|
|
|
|
Gebakken witlof met ui en spek
|
Ingrediënten: 4 struiken witlof 125 g ontbijtspek 1 ui 1 teen knoflook 2 el traditionele olijfolie 1 tl gedroogde oregano Bereiden: Snijd de onderkant van de stronken witlof en snijd de witlof doormidden. Verwijder de harde kern. Haal de bladeren los, was en droog ze. Bak het spek in een koekenpan zonder olie of boter in ca. 5 min. knapperig. …
|
|
|
|
|
Witlofschotel met zoete aardappelpuree
|
Ingrediënten: 4 stronken witlof 2 zoete aardappels 100 gram ham in plakjes 40 gram geraspte oude kaas 1 tl mosterd 1 bosje bieslook 1 scheutje amandelmelk Bereiden: Verwarm de oven voor op 180 graden. Zet een grote pan met water en zout op het vuur en breng aan de kook. Was de witlof, snijd in de lengte doormidden en verwijder …
|
|
|
|
|