|
|
|
|
Bij deze de inhoud voor dinsdag a.s. met leuke info over ons fruit en enkele fijne recepten ter inspiratie.
|
Hartelijke herfstgroentjes,
|
|
|
|
|
Inhoud week 40 (1 oktober)
|
Zoete aardappel (eerste eigen oogst!)
|
De appels en de peren die u wekelijks in uw kratje vindt, halen we sinds deze zomer bij Hoeve de Heivelden; een leuk biologisch zorg- en fruitteeltbedrijf in Boekel. Hier telen ze ook oude rassen, zoals de Notaris appel! …
|
|
|
|
|
Zoete aardappels met kikkererwten
|
Ingrediënten voor 4 pers.: 750 g zoete aardappelen (voor het eerst van ons eigen land!) 50 g gerookte spekblokjes 2 el pijnboompitten 400 g kikkererwten in blik 2 el traditionele olijfolie 15 g peterselie 30 g rucola Bereiden: Schil de aardappelen. Kook de aardappelen in 20 min. bijna gaar. Giet de aardappelen af en laat ze iets afkoelen. Bak de spek in een braadpan in 5 min. …
|
|
|
|
|
Rode biet met chocola en balsamico
|
Voorgerecht voor 4 personen Ingrediënten 1 fles bietensap 100 g extra pure chocolade 4 el balsamicoazijn 2 gekookte bietjes 1 zakje rucola grof zeezout Bereiden Kook de bietjes in de schil totdat ze zacht zijn wanneer je er met een scherp mesje in prikt. Schil ze onder de koude kraan met de handen; je kunt het velletje er zo afwrijven! …
|
|
|
|
|