De Antoniushoeve
Beste klanten,

Hieronder vind u weer de inhoud voor dinsdag a.s. met ook wat leuke recepten van Maartje van Velthooven (zij heeft een groentecatering, https://www.facebook.com/search/top/?q=pompoen%20en%20aubergine) en wat uit het archief.

Ook nog even een praktische mededeling:
Ik (Elsa) ga van 21 tot 30 juli op vakantie. Aangezien het klantcontact in mijn portefeuille zit, zal dit in deze periode iets anders verlopen. Max zal de dringende zaken waarnemen en de rest zo veel mogelijk bij houden. Het zou dus eventueel zo kunnen zijn dat u even op een antwoord moet wachten wanneer u ons heeft gemaild.

Hartelijke groentjes!
Elsa en Max

Inhoud week 30 (23 juli)

Groentekrat:
Bleekselderij
Bospeen
Spitskool
Knolvenkel
Sla
Radijsjes of courgette

Fruitkrat:
Appels
Sinaasappels of kiwi's
Grapefruit
Bakje kleinfruit

Aardappelras: Frieslanders

NB: De inhoud van beide pakketten is onder voorbehoud. Eventuele wijzigingen op het laatste moment zijn soms noodzakelijk.
Meer lezen

Gele courgette gevuld met linzen

Met belugalinzen gevulde gele courgette; een heerlijk recept van Maartje van Velthooven. (hoofdgerecht voor 2 personen) 2 (gele) courgettes 100 g belugalinzen 6 gedroogde abrikozen 1 teen knoflook naaldjes van 3 takjes rozemarijn 5 blaadjes salie 75 g feta peper en zout 1 el olijfolie Snijd in de lengte een kapje van de courgette en hol hem voorzichtig uit, bijvoorbeeld …
Meer lezen

Courgettecake

Ingrediënten: 300 gr zelfrijzend bakmeel 100 ml olijfolie 100 ml witte wijn 125 gr feta, in blokjes 100 gr gemengde olijven, zonder pit, uitgelekt! 50 gr pijnboompitten 1 courgette, geraspt (ca. 300 gr) 3 eieren 100 gr Parmezaanse kaas, geraspt zwarte peper uit de molen Bereiding: Meng alles goed en snel tot een glad beslag en giet het in …
Meer lezen

Mediterrane bleekselderij

Ingrediënten: 1 struik bleekselderij 1 rode ui 1 teen knoflook 4 verse tijm 2 el  olijfolie 400 g tomatenblokjes Bereiden: Maak de bleekselderij schoon en snijd het in schuine stukjes. Pel en halveer de ui en snijd in dunne partjes. Haal de partjes los. Pel de knoflook en snijd in plakjes. Ris de blaadjes van de takjes tijm. Verhit de …
Meer lezen

Gestoomde makreel met bleekselderij en citroensaus

Ingrediënten voor 2 personen 1 gestoomde makreel (ca. 300 g) of 2 lichtgerookte makreelfilets (Alternatief: warm gerookte zalm of verse zalm) 3 stengels bleekselderij 3 gedroogde tomaatjes op olie sap van 1 citroen 1 dl visbouillon (van een tablet) 125 ml slagroom 2 takjes verse tijm (of gedroogd) peper en zout Bereiden: Knip 2 stukken bakpapier van 30 x 30 …
Meer lezen
facebook