|
|
|
Als ik heb goed heb, is dit precies de 100ste keer dat wij jullie pakketten oogsten en klaarzetten! Hoera!!
|
|
|
Inhoud week 49 (4 december)
|
Groentekrat: Prei Winterpeen Raapstelen Zoete bataat Artisjok Veldsla Fruitkrat: Appels Peren Mandarijnen Grapefruit/Stoofperen NB: De inhoud van beide pakketten is onder voorbehoud. Eventuele wijzigingen op het laatste moment zijn soms noodzakelijk.
|
|
|
|
|
Artisjokken met vinaigrette
|
Ingrediënten: artisjokken ½ citroen klein scheutje tamari of sojasaus 4 el witte wijnazijn ½ el mosterd 200 ml olijfolie extra vierge 1 sjalot 1 teentje knoflook 2 el gemengde kruiden (bijv. peterselie, bieslook en basilicum) Bereiden: Snijd de steel van de artisjokken af. Wrijf een halve citroen tegen het snijvlak. Knip de puntjes van de blaadjes af. Leg in een …
|
|
|
|
|
Zoete bataat frites
|
Ingrediënten: zoete aardappel 2 tl uienpoeder 2 tl knoflookpoeder 2 tl gerookt paprikapoeder 2 el traditionele olijfolie Bereiden: Verwarm de oven voor op 230 °C. Schil de zoete aardappelen, snijd in dikke frites en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrooi met het uienpoeder, knoflookpoeder, gerookte-paprikapoeder en eventueel zout. Besprenkel met de olijfolie en schep om, zodat alles …
|
|
|
|
|
Raapstelen uit de wok met feta
|
Nodig voor 4 personen: 3 el olijfolie 2 kleine rode uien, in ringen 2 knoflook, fijngesneden 2 bosjes raapstelen, grofgesneden zout, peper 200 g feta, verkruimeld Bereiden: Verhit de olie in een hete wok en bak hierin ui en knoflook circa 6-8 minuten. Bak de raapstelen al omscheppend 1-3 minuten. mee tot de blaadjes nét geslonken zijn. Laat hierbij het …
|
|
|
|
|
|