|
|
|
|
Alhier weer de pakketinhoud voor de komende week met een creatief, doch simpel receptje voor sperziebonen, en nog twee receptjes uit het archief.
|
|
|
|
|
Sperziebonen met amandel
|
Ingrediënten: 600 g sperziebonen 3 el amandelschaafsel 2 el olijfolie 2 tenen knoflook (fijngesneden) Bereiden: Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en kook de bonen in ca. 7 min. beetgaar. Rooster ondertussen het amandelschaafsel in een koekenpan zonder olie of boter in 3 min. goudbruin. Schep regelmatig om en laat afkoelen op een bord. Verhit de olie in de koekenpan …
|
|
|
|
|
Savooiekooltaart met chorizo en kaas
|
Ingrediënten: 65 g hazelnoten 200 g bloem zout 125 g koude boter 300 g kwark 1 bosje peterselie 175 g italiaanse kaas (parrano of parmezaanse) 3 eieren peper 250 g chorizo 300 g gesneden svooiekool ½ eetlepel boter om mee in te vetten Bereiden: Hazelnoten heel fijn hakken (of in keukenmachine fijnmalen). Hazelnoten in kom doen en bloem en zout …
|
|
|
|
|
Gegratineerde venkel
|
Ingrediënten: 3 venkelknollen zout 50 g Parmezaanse kaas 1 eetlepel boter versgemalen peper 1 dl slagroom 1 dl droge witte wijn Bereiden: Venkelknollen schoonmaken, wassen en elk in vieren snijden. Venkelgroen apart houden. Venkel in ruim water met zout ca. 4 minuten koken. Intussen oven voorverwarmen op 200 ºC of gasovenstand 4. Kaas raspen. Venkel goed laten uitlekken. Lage ovenschaal …
|
|
|
|
|
Inhoud week 41
|
NB: De inhoud van beide pakketten is onder voorbehoud. Eventuele wijzigingen op het laatste moment zijn soms noodzakelijk.
|
|
|
|
|
|