|
|
|
Helaas blijft het de aankomende tijd wisselvallig, wat betekent dat we de tuin nog zoveel mogelijk met rust moeten laten. In de tussentijd maken we ons nuttig met administratie en de voorbereiding voor de bouw van onze nieuwe schuur.
|
Het is prachtig om in de natuur de eerste bomen te zien uitlopen. De wilgen zijn zo fijn groen... Wanneer het even niet regent, is het heerlijk fris buiten!
|
De kippen mogen sinds deze week ook weer naar buiten, dus dat worden lekkere paaseitjes :)
|
Wij wensen jullie allemaal een fijn Paasweekend!
|
Bijgevoegd de pakketinhoud voor aanstaande dinsdag.
|
|
|
Inhoud week 14 (2 april)
|
Groentekrat: Broccoli Spinazie Venkel Bleekselderij Prei Puntpaprika
|
Fruitkrat: Appel Kiwi Sinaasappel Mandarijn
|
NB: De inhoud van beide pakketten is onder voorbehoud. Eventuele wijzigingen op het laatste moment zijn soms noodzakelijk.
|
|
|
|
|
Venkel-sinaasappelsalade met andijvie en olijven
|
Ingrediënten: 3 sinaasappels 6 eetlepels olijfolie extra vierge 2 venkelknollen 135 g andijvie 3 eetlepels olijven (kalamata) Bereiden: Boen 1 sinaasappel goed schoon en rasp de oranje schil eraf. Pers de sinaasappel uit en meng het sap in een slakom met de olie. Breng op smaak met peper en zout. Snijd met een scherp mes de schil en het witte …
|
|
|
|
|
Gegratineerde venkel
|
Ingrediënten: 3 venkelknollen zout 50 g Parmezaanse kaas 1 eetlepel boter versgemalen peper 1 dl slagroom 1 dl droge witte wijn Bereiden: Venkelknollen schoonmaken, wassen en elk in vieren snijden. Venkelgroen apart houden. Venkel in ruim water met zout ca. 4 minuten koken. Intussen oven voorverwarmen op 200 ºC of gasovenstand 4. Kaas raspen. Venkel goed laten uitlekken. Lage ovenschaal …
|
|
|
|
|
Linzensoep met bleekselderij
|
Ingrediënten: 2 uien 2 stengels bleekselderij 400 g bruine linzen in blik (uitgelekt) 400 g kikkererwten in blik (uitgelekt) 4 el olijfolie extra vierge met knoflook en chilipeper 2 tl gemalen kaneel 400 g tomatenblokjes (blik) 1 liter groentebouillon van tablet 1 citroen Bereiden: Snipper de ui en snijd de bleekselderij in boogjes. Laat de linzen en kikkererwten uitlekken. Verhit …
|
|
|
|
|
Farfalle met zalm, spinazie en courgette
|
Ingrediënten voor 4 personen: 300 g farfalle (zak 500 g) 4 middelgrote eieren 1 courgette 2 el milde olijfolie 125 g roomkaas (evt. met kruiden) 500 g verse bladspinazie 100 g gerookte zalmblokjes Bereiden: Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Kook ondertussen de eieren in 8 min. hard. Laat ze onder koud stromend water schrikken, pel …
|
|
|
|
|
Spinazie met yoghurt
|
Ingrediënten: 30 g boter 1 rode ui (in halve ringen) 1 teen knoflook (in plakjes) 600 g spinazie 3 el Griekse yoghurt 1 mespunt gemalen komijn Bereiden: Verhit de boter in een grote koekenpan en fruit de ui 3 min. Voeg de knoflook toe en bak 1 min. mee. Voeg een handvol spinazie toe en roerbak op hoog vuur tot …
|
|
|
|
|
|