|
|
|
Het is nu uitzonderlijk nat buiten. We kunnen alleen nog te voet over het land. De muizen zullen in hun holletjes wel zwemvliezen nodig hebben. Op sommige plaatsten is het zelfs bij ons nodig om geultjes te graven voor de afwatering, terwijl onze grond over het algemeen een goede doorlaatbaarheid heeft.
|
Als het regent wagen de kippetjes zich zelfs niet meer buiten, hoewel ze meestal toch wel tegen een buitje kunnen.
|
Kortom, herfst ten voeten uit!
|
Bijgevoegd weer de inhoud voor aankomende week; dat het jullie moge smaken!
|
|
|
Inhoud week 47 (21 november)
|
Groentekrat: Spruiten Witlof Rode biet Knolselderij Sla Champignons
|
Fruitkrat: Appels Peren Sinaasappels Stoofperen
|
NB: De inhoud van beide pakketten is onder voorbehoud. Eventuele wijzigingen op het laatste moment zijn soms noodzakelijk.
|
|
|
|
|
Spruitjes met peer
|
Ingrediënten voor 4 personen: 2 peren 600 g spruitjes (schoongemaakt) 4 el olijfolie 1 el vloeibare honing Bereiden: Schil de peren en snijd ze in kwarten. Verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in partjes. Haal van de spruiten de blaadjes los. Verhit de olie in een wok en roerbak de spruitblaadjes 5 min. Voeg de peer en honing toe …
|
|
|
|
|
Knapperige spruitjes, walnoten en spekjes
|
Ingrediënten: 450 g spruitjes 1 teen knoflook 30 g gepelden walnoten 1 el olijfolie 2 el magere spekblokjes ½ tl gedroogde tijm Bereiden: Maak de spruitjes schoon en was ze. Snijd de knoflook in dunne plakjes. Snijd de walnoten in stukjes. Kook de spruitjes in een dun bodempje water met zout ca. 4 min. Giet de spruitjes af boven een …
|
|
|
|
|
Witlof met knolselderijpuree
|
Ingrediënten voor 4 personen: 1 knolselderij 2 grote kruimige aardappelen (geschild en in blokjes gesneden) 750 ml volle melk 10 g roomboter 1 el suiker 6 struiken witlof (schoongemaakt en gehalveerd) ½ tl tijmblaadjes 150 ml crème fraîche Bereiden: Snijd de knolselderij in dikke plakken, snijd daarna de schil eraf en snijd de plakken in blokjes. Kook de blokjes knolselderij …
|
|
|
|
|
Knolselderij-crèmesoep
|
Ingrediënten: 1 knolselderij (kleine) 3 eetlepels citroensap 2 rode uien 25 g roomboter 1 kruidenbouillontablet 1 takje tijm 1 eetlepel cognac of vieux (slijter) 1 bekertje creme fraiche zout peper (versgemalen) Bereiden: Boven- en onderkant van knolselderij dun eraf snijden. Rest van knolselderij met groot mes in plakken snijden. Plakken schillen, wassen en in blokjes snijden. Tot gebruik bewaren in …
|
|
|
|
|
|