|
|
|
Het voelt alsof de herfst al zowat voorbij is. Het is echt guur en dus weer om bij de kachel een beetje weg te dommelen. Ik heb dan ook vandaag weinig nieuws te melden van de tuin, behalve dat het erg modderig en winderig is op het land. De natuur trekt zich nu echt terug. Als tuinder heb je dan ook zin in een soort winterslaap :)
|
|
|
Inhoud week 46 (14 november)
|
Groentekrat: Zoete bataat Spitskool Venkel Courgette Prei Puntpaprika
|
Fruitkrat: Appels Peren Mandarijn Kaki
|
NB: De inhoud van beide pakketten is onder voorbehoud. Eventuele wijzigingen op het laatste moment zijn soms noodzakelijk.
|
|
|
|
|
Couscous met kakifruit, geitenkaas en harissa
|
Ingrediënten: 250 g couscous 250 ml kokend water 2 zoete puntpaprika's 1 kleine rode ui 2 kakivruchten (stevig) 120 g geitenkaas 80 g ongezouten geroosterde amandelen 20 g verse peterselie 1 citroen (schoongeboend) 2 el milde harissa 4 el extra vierge olijfolie Bereiden: Doe de couscous in een ruime kom. Schenk het water erover. Roer door en laat minimaal 10 …
|
|
|
|
|
Kardemomkwark met kakifruit
|
Ingrediënten voor 4 personen: – 10 kardemompeulen – 75ml melk – snuf saffraan – 25gr poedersuiker – mespuntje nootmuskaat – 500gr magere kwark – 1 kaki – gehakte pistachenoten om te garneren Bereiden: Kneus de kardemompeulen en doe deze samen met de melk in een steelpannetje. Verwarm dit en laat dit op heel laag vuur voor 30 minuten trekken. Zet …
|
|
|
|
|
Spitskoolstamp met roombrie
|
Ingrediënten voor 4 personen: 1.2 kg iets kruimige aardappelen 1 spitskool 2 rode puntpaprika's 50 g ongezouten roomboter 200 g roombrie 4 el zonnebloemolie 4 el paneermeel Bereiden: Schil de aardappelen en snijd in gelijke stukken. Kook de aardappelen in water met zout in 20 min. gaar. Halveer ondertussen de spitskool in de lengte en verwijder de harde kern. Snijd …
|
|
|
|
|
Gegratineerde venkel
|
Ingrediënten: 3 venkelknollen zout 50 g Parmezaanse kaas 1 eetlepel boter versgemalen peper 1 dl slagroom 1 dl droge witte wijn Bereiden: Venkelknollen schoonmaken, wassen en elk in vieren snijden. Venkelgroen apart houden. Venkel in ruim water met zout ca. 4 minuten koken. Intussen oven voorverwarmen op 200 ºC of gasovenstand 4. Kaas raspen. Venkel goed laten uitlekken. Lage ovenschaal …
|
|
|
|
|
|