De Antoniushoeve
Beste mensen,

De herfst is onomkeerbaar. De zomer is nu toch echt voorbij. De opmaat naar de winter is begonnen. Tijd voor herfstig eten zoals spruiten. Lekkere warme chocola bij de kachel. Het heeft ook wel wat!
Wij zitten nog een paar dagen in Frankrijk, alwaar het eerst ruim een week echt zomers is geweest, met heerlijke zwempartijen in riviertjes. Maar ook hier heeft het de afgelopen dagen flink geregend. Iets wat hier wel spectaculairder is. Alle beken en stroompjes die uit de bergen komen, zitten weer bom vol. Alles raast en bruist van het water!
Nu komen er nog een paar mooie dagen aan en dan keren wij weer terug naar het noorden om zelf het werk op de boerderij weer op te pakken.
Dus alvast chapeau voor ons personeel en alle vrijwilligers die tijdens onze afwezigheid de honneurs hebben willen waarnemen!

Hartelijke groentjes,
Max en Elsa

Inhoud week 43 (24 oktober)

Groentekrat:
Venkel
Chinese kool
Witlof
Spruiten
Komkommer
Sla/peterselie/andijvie

Fruitkrat:
Appel
Granaatappel
Kiwi
Mandarijn

NB: De inhoud van beide pakketten is onder voorbehoud. Eventuele wijzigingen op het laatste moment zijn soms noodzakelijk.

Meer lezen

Yoghurt met peer en granaatappelpitjes

Ingrediënten: ½ el sesamzaad ½ Conference peer 250 ml Griekse yoghurt (0% vet) 50 g verse granaatappelpitjes Bereiden: Snij de granaatappel horizontaal door midden. Sla  met een pollepel stevig op de schil zodat de pitjes eruit vallen Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de sesamzaadjes 2 min. Laat afkoelen. Was de peer en snijd deze met de …

Meer lezen

Stamppot van spruiten met gember

Ingrediënten voor 4 personen: 1 kg kruimige aardappels (geschild en in stukken) 750 g spruitjes (schoongemaakt) 5 cm gemberwortel (geschild) 25 g boter 1 grote ui (grofgesnipperd) 2 theelepels gemalen komijn (djinten) 3 appels (stevig (bijv. elstar), geschild en in blokjes) 150 ml melk (verwarmd) Bereiden: Kook de aardappelen en de spruitjes in een grote pan met een flinke laag …

Meer lezen

Noedelsoep met chinese kool en tempé

Ingrediënten voor 4 personen: 2 sjalotten 2 cm verse gember 2 tenen knoflook 15 g verse koriander 1 Chinese kool 250 g tempeh 1 limoen 1 stengel vers citroengras 1 tl chilivlokken 200 g vermicelli glass noodles soe-oen 4 el arachideolie 1 groentebouillontablet 1 l water 400 ml kokosmelk 1 tl suiker 3 el ketjap manis Bereiden: Snijd de sjalotten …

Meer lezen

Geroosterde witlof met biet en peer

Ingrediënten: 4 stronken witlof 4 el olijfolie 300 g gekookte bieten 2 rode uien (in partjes) 2 peren (mild en sappig, ongeschild) 50 g walnoten 1 el vloeibare honing 50 g oude kaas Bereiden: Verwarm de oven voor op 200 ºC. Snijd de onderkant van de stronken witlof en snijd het witlof in de lengte in kwarten. Bestrijk een met …

Meer lezen

Gebakken witlof met ui en spek

Ingrediënten: 4 struiken witlof 125 g ontbijtspek 1 ui 1 teen knoflook 2 el traditionele olijfolie 1 tl gedroogde oregano Bereiden: Snijd de onderkant van de stronken witlof en snijd de witlof doormidden. Verwijder de harde kern. Haal de bladeren los, was en droog ze. Bak het spek in een koekenpan zonder olie of boter in ca. 5 min. knapperig. …

Meer lezen
facebook 
Email Marketing Powered by MailPoet