De Antoniushoeve
Heilige Antonius met het varken wenst jullie een gezond 2025!

Dit beeldje hangt al sinds wij hier wonen aan onze gevel. De boerderij is vernoemd naar deze heilige, ook wel Antonius van Egypte genoemd. Hij voelt voor ons een beetje als de behoeder van onze boerderij.
Het beeldje is ooit gemaakt door een kunstenares uit Aarle-Rixtel.
Bijgevoegd de inhoud voor aanstaande dinsdag. Wederom alles uit NL, deels van eigen land.
Toen onze kinderen nog heel klein waren vonden we het vaak een uitdaging om altijd seizoensgebonden te koken, maar nu ze wat makkelijker zijn qua eten herontdekken wij hoe leuk het is om in de keuken mee te gaan met het jaarverloop. En vooral hoe lekker en ook veelzijdig het is!
We hopen dat jullie er net zoveel plezier aan beleven als wij en dat 2025 voor alles en iedereen een vruchtbaar jaar moge worden!

Hartelijke groentjes,
Max en Elsa

Inhoud week 2 (7 januari)

Groentekrat:
Prei
Peterseliewortel
Zoete bataat
Savoie kool
Taugé
Veldsla

Fruitkrat:
Appels
Peren
Sinaasappel
Kiwi

NB: De inhoud van beide pakketten is onder voorbehoud. Eventuele wijzigingen op het laatste moment zijn soms noodzakelijk.

Meer lezen

Curry met savooiekool en garnalen

Ingrediënten: 300 g witte rijst 1 savooiekool 2 el olijfolie 1 ui (in halve ringen) 2 el kerriepoeder 2 tenen knoflook (geperst) 350 gr garnalen 1 pakje kokosmelk (200 ml) Bereiden: Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de kool in vieren, verwijder de dikke witte nerf en snijd de bladeren in dunne repen. Verhit de olie …

Meer lezen

Geroosterde wortelpeterselie

Ingrediënten: Wortelpeterselie Olijfolie Peper en Zout uit de molen Tijm of rozemarijn (of beiden) Bereiden: Verwarm de oven voor op 180C. Was de wortelpeterselie en snijd in de lengte in repen van 2- 3 cm. Spreid uit op een met olijfolie ingevette bakplaat. Maal er peper en zout over en bestrooi met tijm/rozemarijn naar smaak. Schenk er nog wat olijfolie …

Meer lezen

Savooiekooltaart met chorizo en kaas

Ingrediënten: 65 g hazelnoten 200 g bloem zout 125 g koude boter 300 g kwark 1 bosje peterselie 175 g italiaanse kaas (parrano of parmezaanse) 3 eieren peper 250 g chorizo 300 g gesneden svooiekool ½ eetlepel boter om mee in te vetten Bereiden: Hazelnoten heel fijn hakken (of in keukenmachine fijnmalen). Hazelnoten in kom doen en bloem en zout …

Meer lezen

Wortelpeterseliedumplings

Ingrediënten: Voor de puree: 700 gram wortelpeterselie (schoongemaakt en in stukken van 2,5 cm) 100 ml melk of room 1 à 2 tenen knoflook, fijngehakt 1 tuinkruidenbouillonblokje 3 takjes tijm, gerist en gehakt (room)boter 1 ei Voor de dumplings: wortelpeterseliepuree (zie boven) 1 ei 1 flinke hand walnoten of amandelen, fijngehakt 5 à 6 eetlepels bloem Bereiden: Blancheer de wortelpeterselie …

Meer lezen
facebook 
Email Marketing Powered by MailPoet