De Antoniushoeve
Beste mensen,

Wij wensen jullie allemaal een zalig kerstfeest aankomende week! We hopen dat de seizoensproducten in het pakket smakelijke kunnen bijdragen zijn voor het kerstdiner :)
Alle groente komen weer van Nederlandse bodem. En we doen er een lekker stukkie gember extra bij in voor bijvoorbeeld een verwarmend theetje of een dessert.
In het fruitpakket zitten heerlijke sinaasappels voor de Kerst. De eerste bloedsinaasappeltjes van het seizoen en heerlijke verse handsinaasappels direct van de boom. Deze hebben wij via een Spaanse associatie van bio boeren die het fruit graag direct verkopen zonder tussenkomst van de groothandel. Hierdoor is het extra vers en dat proef je.

Op de tuin is nu alles stil, behalve maandag dan, want dan oogsten wij de winterpostelein en de boerenkool van eigen land.
We wensen jullie alvast een goed weekend!

Hartelijke groentjes,
Max en Elsa

Inhoud week 52 (24 december)

Groentekrat:
Boerenkool
Spruiten
Regenboogpeen
Paksoi
Prei
Winterpostelein
Gember als kerstextraatje

Fruitkrat:
Appels
Stoofperen
Sinaasappels
Bloedsinaasappels

NB: De inhoud van beide pakketten is onder voorbehoud. Eventuele wijzigingen op het laatste moment zijn soms noodzakelijk.

Meer lezen

Regenboogpeen uit de oven met knoflook en honing

Dit heerlijke gerecht is gemakkelijker dan je denkt en het is nog supergezond ook. Daarnaast is het een feestje om te serveren dankzij de prachtige kleuren van de regenboogpeen. Je kunt dit gerecht serveren als bijgerecht of als hoofdgerecht. In dat geval kun je er het beste voor kiezen om er een stukje biologisch vlees of vis bij te serveren. …

Meer lezen

Spruitjesgratin

Ingrediënten voor 4 personen: boter om in te vetten 600 g spruitjes 100 g geraspte belegen kaas 1 middelgroot ei 250 ml verse slagroom 1 tl gedroogde nootmuskaat 1 teen knoflook Bereiden: Verwarm de oven voor op 200 °C. Vet de ovenschaal in. Maak de spruitjes schoon en kook ze in water met zout in 10 min. beetgaar. Giet af …

Meer lezen

Boerenkoollasagne

Ingrediënten voor 3 personen: 500 gr boerenkool ( gesneden ) 12 lasagnebladen 1 teen knoflook 1 ui 250 gr champignons 1 bol mozzarella handje geraspte kaas 500 ml melk 50 gr bloem 50 gr boter + 1 eetlepel snuf peper en zout Bereiding: Verwarm de oven op 200 graden. Snipper de ui en knoflook en fruit deze in een …

Meer lezen
facebook 
Email Marketing Powered by MailPoet