|
|
|
Wat een kil en guur weer vandaag.. Gelukkig wordt het na het weekend weer beter weer. Wel kouder, maar ook zonniger. Dat is het betere winterweer.
|
Hier zijn wij druk met afronden van de nieuwe inpakruimte voor de groentepakketten.
|
De afgelopen acht jaar hebben wij dit altijd in de buitenlucht onder de kapschuur gedaan. Wij zijn natuurlijk dol op buiten zijn, maar groentepakketten inpakken bij winterse temperaturen of juist tijdens een hittegolf is niet optimaal. Voor de groente niet en voor de mensen niet. Daarom zijn we heel blij dat we van de winter onze geïsoleerde inpakruimte af zullen hebben en 's zomers en 's winters in goede omstandigheden de pakketten voor jullie kunnen bereiden.
|
Aankomende week veel moois van het seizoen. Alleen de venkel komt uit Frankrijk. Wij hebben hiervoor gekozen om de variatie voor jullie erin te houden :)
|
De witte kool is echt heerlijk in een nasi, de pastinaak gaat goed in een lekkere winterse soep... Kortom, we wensen jullie weer veel kook- en eetplezier!
|
|
|
Inhoud week 50 (10 december)
|
Groentekrat: Venkel Witte kool Pastinaak Witlof Prei Champignons
|
Fruitkrat: Appels Peren Avocado Stoofperen
|
NB: De inhoud van beide pakketten is onder voorbehoud. Eventuele wijzigingen op het laatste moment zijn soms noodzakelijk.
|
|
|
|
|
Soep van pastinaak en geroosterde uien met kaascroutons
|
Een recept van Maartje van Velthooven van Pompoen&Aubergine Pastinaak-geroosterde uiensoep met appel en kaascrouton (voor 2 liter soep) 6 middelgrote rode uien 2 el grove mosterd 2 el honing 2 el rode wijnazijn 1 kg pastinaak 2 friszure appels 1½ l groentebouillon broodsneetjes kaas met een stevige smaak, bijvoorbeeld brie de meaux of gruyère 4 el olijfolie peper en zout …
|
|
|
|
|
Röstikoekjes van pastinaak en tijm
|
Ingrediënten: 2 pastinaak 15 g verse tijm 3 eiwitten 5 el traditionele olijfolie 1 mespunt zeezout Bereiden: Schil de pastinaken en rasp ze (evt. in de keukenmachine) tot spaghetti. Vermeng de pastinaak naar smaak met peper uit de molen en de blaadjes van de verse tijm. Klop het eiwit even los en giet erdoor, meng alles goed. Verhit een laag …
|
|
|
|
|
Risotto met pastinaak
|
Ingrediënten: 250 g pastinaak 250 g winterpeen 10 g (verse) Italiaanse kruiden zoal basilicum, oregano, tijm, rozemarijn,.... 30 g boter 250 g risottorijst 125 ml droge witte wijn 875 ml hete paddenstoelenbouillon 75 g Parmezaanse kaas Bereiden: Schil de pastinaak en peen en snijd in stukjes. Ris de naaldjes van de takjes rozemarijn en de blaadjes van de takjes tijm …
|
|
|
|
|
Witlof met knolselderijpuree
|
Ingrediënten voor 4 personen: 1 knolselderij 2 grote kruimige aardappelen (geschild en in blokjes gesneden) 750 ml volle melk 10 g roomboter 1 el suiker 6 struiken witlof (schoongemaakt en gehalveerd) ½ tl tijmblaadjes 150 ml crème fraîche Bereiden: Snijd de knolselderij in dikke plakken, snijd daarna de schil eraf en snijd de plakken in blokjes. Kook de blokjes knolselderij …
|
|
|
|
|
Gebakken witlof met ui en spek
|
Ingrediënten: 4 struiken witlof 125 g ontbijtspek 1 ui 1 teen knoflook 2 el traditionele olijfolie 1 tl gedroogde oregano Bereiden: Snijd de onderkant van de stronken witlof en snijd de witlof doormidden. Verwijder de harde kern. Haal de bladeren los, was en droog ze. Bak het spek in een koekenpan zonder olie of boter in ca. 5 min. knapperig. …
|
|
|
|
|
|