De Antoniushoeve
Beste mensen,

De winter is toch echt begonnen, ondanks de wat zachtere dagen in de afgelopen tijd. Vanochtend was het zo mooi buiten, met vorst aan de grond en de zon die door de mist scheen. Deze tijd van het jaar wordt vaak als koud en donker ervaren; niet echt positief dus. Maar voor de natuur is het belangrijk om af te sterven zodat er weer een nieuwe start kan worden gemaakt in het voorjaar. En zelf vind ik het altijd fijn dat in deze tijd de zonsopkomst en -ondergang zo bewust meegemaakt kunnen worden. De luchten zijn dan op hun mooist. Loop dus vooral even rond 8 uur 's ochtends of 5 uur 's avonds even naar buiten om van deze magische momenten te kunnen genieten.

We hopen dat jullie afgelopen hebben genoten van de heerlijk boerenkool :)
Aankomende week lekkere spruitjes en de laatste gele paprika's van Nederlandse bodem.
En Voor het echte 5 decembergevoel weer heerlijk mandarijntjes.

We wensen jullie vast een fijn weekend!

Hartelijke groentjes,
Max en Elsa
Zonsondergang
Kardinaalsmuts in onze haag

Inhoud week 48 (3 december)

Groentekrat:
Spruiten
Waspeen
Knolselderij
Paprika
Komkommer
Winterpostelein

Fruitkrat:
Appels
Peren
Mandarijn
Kiwi

NB: De inhoud van beide pakketten is onder voorbehoud. Eventuele wijzigingen op het laatste moment zijn soms noodzakelijk.

Meer lezen

Spruitjesgratin

Ingrediënten voor 4 personen: boter om in te vetten 600 g spruitjes 100 g geraspte belegen kaas 1 middelgroot ei 250 ml verse slagroom 1 tl gedroogde nootmuskaat 1 teen knoflook Bereiden: Verwarm de oven voor op 200 °C. Vet de ovenschaal in. Maak de spruitjes schoon en kook ze in water met zout in 10 min. beetgaar. Giet af …

Meer lezen

Knolselderijfrietjes met kruidendip

Ingrediënten 1  knolselderij olijfolie 1 bosje bladpeterselie 200 ml Griekse yoghurt zout versgemalen peper Teentje knoflook Extra nodig bakpapier keukenpapier Bereiden: Verwarm de oven voor op 200 °C. Breng een pan met water en zout aan de kook. Schil en snijd de knolselderij in gelijke frietjes en kook ze beetgaar. Giet de frietjes af en dep ze goed droog tussen keukenpapier. Verdeel de …

Meer lezen

Gevulde paprika met roomkaas

Ingrediënten: 4 paprika's 2 el olijfolie 1 teen knoflook, gehalveerd 250 gr tomaatjes 300 gr roomkaas dille 1 rasp citroen couscous, voor erbij Bereiden: Verwarm de oven door tot 220℃ (heteluchtballon 200℃). Snijd de kapjes van de paprika's (bewaar ze voor straks!) en verwijder de zaadlijsten. Vet een ovenschaal in met de olie en wrijf hem in met het snijvlak …

Meer lezen
facebook 
Email Marketing Powered by MailPoet