De Antoniushoeve
Beste mensen,

Ondanks de rustige tijd op het land in dit seizoen, gebeuren er veel leuke nieuwe dingen.
Deze week is de oude waterput die al honderden jaren bij deze plek hoort weer in ere hersteld.
Toen de put in onbruik raakte, heeft men de bovenrand gesloopt en er een betonnen plaat opgelegd. Een drietal ervaren metselaars hebben met veel plezier de bovenrand weer opgemetseld. Daar Stichting Brabants Landschap niet alleen natuurbeheer maar ook cultureel erfgoedbeheer doet, is de put weer onderdeel van ons erf.
Toevallig spraken wij vandaag iemand die op Croy is opgegroeid en zich de waterput van vroeger nog kon herinneren. Dat soort gesprekken vinden we altijd erg leuk!
Kom vooral eens kijken bij dit mooie staaltje vakmanschap!

Bijgevoegd weer de inhoud voor aanstaande dinsdag.

Hartelijke groentjes,
Max en Elsa
Put Antoniushoeve Croy
Put Antoniushoeve Croy

Inhoud week 47 (19 november)

Groentekrat:
Broccoli
Spitskool
Zoete bataat
Prei
Radicchio
Paprika

Fruitkrat:
Appels
Peren
Sinaasappels
Mandarijnen

NB: De inhoud van beide pakketten is onder voorbehoud. Eventuele wijzigingen op het laatste moment zijn soms noodzakelijk.

Meer lezen

Spitskoolstamp met roombrie

Ingrediënten voor 4 personen: 1.2 kg iets kruimige aardappelen 1 spitskool 2 rode puntpaprika's 50 g ongezouten roomboter 200 g roombrie 4 el zonnebloemolie 4 el paneermeel Bereiden: Schil de aardappelen en snijd in gelijke stukken. Kook de aardappelen in water met zout in 20 min. gaar. Halveer ondertussen de spitskool in de lengte en verwijder de harde kern. Snijd …

Meer lezen

Volkoren spaghetti met amandelpesto en broccoli

Ingrediënten: 1 stronk broccoli 300 g gegrilde rode paprika's (uit pot of zelf gegrild!) 250 ml rijst cuisine (room van rijst om sausjes mee te maken) 30 g peterselie 50 g geroosterde amandelen 2 tenen knoflook 75 ml extra vierge olijfolie 250 g spelt volkoren spaghetti 250 g cherrytomaten aan de tak Bereiden: Verdeel de broccoli in kleine roosjes. …

Meer lezen

Broccoli met gember en sambal

Ingrediënten Stronk broccoli 3 cm verse gember 4 eetlepels sojasaus 1 eetlepel sambal Bereiden Verdeel de broccoli in roosjes. Schil de stronk en snijd in plakjes. Doe alles in een metalen zeef of vergiet en hang die in een pan met een laagje kokend water. Doe de deksel erop en stoom de broccoli in 7 min. beetgaar. Snijd de …

Meer lezen

Radicchio salade met walnoten

Ingrediënten: 1 eetlepel rozijnen 1 krop radicchio 1 struikje witlof 1 eetlepel olijfolie 2 theelepels honing 1 eetlepel balsamicoazijn 250 gram gepelde walnoten Bereidingswijze: Deze lichte, snelle salade van radicchio met witlof rozijnen balsamico en walnoten is heerlijk als voorgerecht. Was de rozijnen en laat ze in wat water wellen. Maak de radicchio en het witlof schoon en snijd de …

Meer lezen
facebook 
Email Marketing Powered by MailPoet