De Antoniushoeve
Beste mensen,

We zijn weer thuis! We hebben een heerlijke vakantie gehad met veel zon en veel cultuur. We hebben onze meiden zelfs voor het eerst een echte oude stad opgedrongen. We zijn een dagje naar Assisi geweest en ze vonden het nog leuk ook :)

Na bijna 3 weken Italië is het toch ook weer heerlijk om thuis te zijn. We genieten vooral van de prachtige herfstkleuren hier in Nederland. Olijfbomen zijn prachtig, daar niet van. Maar tegen de kleurrijke herfst die we hier kennen, kan wat mij betreft toch weinig op. Gisteren op de terugreis al konden we het niet laten om in zuid Duitsland even van de snelweg te gaan om een mooie wandeling te maken in de herfstzon tussen alle bladerpracht.

Tijdens onze afwezigheid heeft ons erf een heuse extreem make-over gekregen. Een deel van jullie heeft dat vast ook al gezien. Veel beplanting is weggehaald en het eerste wat een van ons zei toen we gisteren aankwamen was dat het nu we een erge 'blote billen boerderij' leek :)
Gelukkig gaat Brabants Landschap in de aankomende periode ook alles mooi heraanplanten dus in afzienbare tijd zal het weer mooi vol en groen zijn.
En ons erf is nu veel praktischer dan voorheen. Er is een ruimere en betere parkeerplaats voor de klanten. Er is ruimte voor een vrachtwagen om het erf op te rijden. Alles is geschikt voor de heftruck... Kortom, voor een agrarisch bedrijf zeker een optimalisatie!

Op de tuin wordt het nu echt rustig. We hebben nog prei, boerenkool, andere kolen en nog wat restjes staan. Hopelijk duurt het lang voor er nachtvorst komt. Die doet de wintergroente en de bodem altijd goed.

Nu het seizoen op de tuin zowat voorbij is, zullen we in de aankomende tijd vooral bezig zijn met de schuur afmaken. De buitenkant lijkt al heel wat, maar van binnen moet er nog veel gebeuren. Op het moment wordt er hard gewerkt aan de nieuwe koelcel en de elektriciteit. De trap is binnen en moet geplaatst worden, zo ook het toilet.
We zullen ons dus niet vervelen wanneer de tuin in winterslaap is!

Hieronder de pakketinhoud voor aanstaande dinsdag.

Hartelijke groentjes,
Elsa en Max
De basiliek van Franciscus in Assisi

Inhoud week 44 (29 oktober)

Groentekrat:
Broccoli
Chinese kool
Zoete bataat
Bleekselderij
Waspeen
Suikermais

Fruitkrat:
Appels
Peren
Sinaasappels
Mandarijnen

NB: De inhoud van beide pakketten is onder voorbehoud. Eventuele wijzigingen op het laatste moment zijn soms noodzakelijk.

Meer lezen

Noedelsoep met chinese kool en tempé

Ingrediënten voor 4 personen: 2 sjalotten 2 cm verse gember 2 tenen knoflook 15 g verse koriander 1 Chinese kool 250 g tempeh 1 limoen 1 stengel vers citroengras 1 tl chilivlokken 200 g vermicelli glass noodles soe-oen 4 el arachideolie 1 groentebouillontablet 1 l water 400 ml kokosmelk 1 tl suiker 3 el ketjap manis Bereiden: Snijd de sjalotten …

Meer lezen

Linzensoep met bleekselderij

Ingrediënten: 2 uien 2 stengels bleekselderij 400 g bruine linzen in blik (uitgelekt) 400 g kikkererwten in blik (uitgelekt) 4 el olijfolie extra vierge met knoflook en chilipeper 2 tl gemalen kaneel 400 g tomatenblokjes (blik) 1 liter groentebouillon van tablet 1 citroen Bereiden: Snipper de ui en snijd de bleekselderij in boogjes. Laat de linzen en kikkererwten uitlekken. Verhit …

Meer lezen

Mediterrane bleekselderij

Ingrediënten: 1 bleekselderij 1 rode ui 1 teentje knoflook 4 takjes tijm 2 eetlepels olijfolie 400 gram tomatenblokjes (vers of uit blik) Bereiding: Maak de bleekselderij schoon en snijd het in schuine stukjes. Pel en halveer de ui en snijd in dunne partjes. Haal de partjes los. Pel de knoflook en snijd in plakjes. Ris de blaadjes van de …

Meer lezen

Broccoli met gember en sambal

Ingrediënten Stronk broccoli 3 cm verse gember 4 eetlepels sojasaus 1 eetlepel sambal Bereiden Verdeel de broccoli in roosjes. Schil de stronk en snijd in plakjes. Doe alles in een metalen zeef of vergiet en hang die in een pan met een laagje kokend water. Doe de deksel erop en stoom de broccoli in 7 min. beetgaar. Snijd de …

Meer lezen
facebook 
Email Marketing Powered by MailPoet