De Antoniushoeve
Beste mensen,

Bijgevoegd de inhoud voor aanstaande dinsdag; weer veel heerlijke herfstgroente van eigen land. Ook de laatste Nederlandse paprikaatjes, daar moeten we dus nog even van genieten.

Hier in Italië hebben we ook een paar kleine bedrijfjes in de buurt gevonden waar we lokale groente kunnen kopen; leuk om te zien hoe ze dat in andere landen doen. Momenteel is er ook hier veel radicchio te krijgen. Dit is oorspronkelijk een echt Italiaans product. Wanneer je een kookboek met winterrecepten hier openslaat, kom je deze groente in bijna elk recept wel tegen.

We wensen jullie alvast een goed weekend!

Hartelijke groentjes,
Max en Elsa

Inhoud week 42 (15 oktober)

Groentekrat:
Spitskool
Venkel
Broccoli
Pompoen
Radicchio
Paprika

Fruitkrat:
Appels
Peren
Bananen
Mandarijnen (groene satsuma)

NB: De inhoud van beide pakketten is onder voorbehoud. Eventuele wijzigingen op het laatste moment zijn soms noodzakelijk.

Meer lezen

Spitskoolstamp met roombrie

Ingrediënten voor 4 personen: 1.2 kg iets kruimige aardappelen 1 spitskool 2 rode puntpaprika's 50 g ongezouten roomboter 200 g roombrie 4 el zonnebloemolie 4 el paneermeel Bereiden: Schil de aardappelen en snijd in gelijke stukken. Kook de aardappelen in water met zout in 20 min. gaar. Halveer ondertussen de spitskool in de lengte en verwijder de harde kern. Snijd …

Meer lezen

Radicchio salade met walnoten

Ingrediënten: 1 eetlepel rozijnen 1 krop radicchio 1 struikje witlof 1 eetlepel olijfolie 2 theelepels honing 1 eetlepel balsamicoazijn 250 gram gepelde walnoten Bereidingswijze: Deze lichte, snelle salade van radicchio met witlof rozijnen balsamico en walnoten is heerlijk als voorgerecht. Was de rozijnen en laat ze in wat water wellen. Maak de radicchio en het witlof schoon en snijd de …

Meer lezen

Volkoren spaghetti met amandelpesto en broccoli

Ingrediënten: 1 stronk broccoli 300 g gegrilde rode paprika's (uit pot of zelf gegrild!) 250 ml rijst cuisine (room van rijst om sausjes mee te maken) 30 g peterselie 50 g geroosterde amandelen 2 tenen knoflook 75 ml extra vierge olijfolie 250 g spelt volkoren spaghetti 250 g cherrytomaten aan de tak Bereiden: Verdeel de broccoli in kleine roosjes. …

Meer lezen

Gekaramelliseerde radicchio met rozemarijn en peterselie

Ingrediënten: 2 kroppen radicchio rode sla 2 el traditionele olijfolie 1 takje rozemarijn (20 g) 2 tenen knoflook 2 el vloeibare honing 4 el balsamicoazijn 3 el peterselie Bereiden: Snijd elk kropje radicchio in 8 parten, laat de kern eraan. Bestrijk ze met de olie. Snijd de knoflook fijn en snijd de naaldjes van de rozemarijn fijn. Meng de azijn, …

Meer lezen
facebook 
Email Marketing Powered by MailPoet