De Antoniushoeve
Beste mensen,

Oktober biedt nog regelmatig zon waardoor onze zonnebloemen net op tijd zijn gaan bloeien. Het is een echte bloemenzee bij ons achter op het land. Voor nu nog een genot voor het oog, voor de winter een genot voor de mussen die alle zaadjes kunnen snoepen.

Aankomende dinsdag komen er voor het eerst weer spruiten in de pakketten; lekker winters snoepen! Daarentegen hebben we in het fruitpakket nog de laatste lekkere pruimen uit Zuid Frankrijk.

Wij gaan ruim 2 1/2 week op vakantie, nog even genieten van de zon in Italië.
Op onze vakantielocatie hebben wij beperkt toegang tot internet. We zullen uiteraard meerdere keren per week de mail behandelen dus noodzakelijke mails zullen wij zeker beantwoorden. Wel is het fijn wanneer niet dringende zaken even wachten tot we weer terug zijn.

We wensen jullie alvast een fijn weekend!
Hartelijke groentjes,
Max en Elsa

Inhoud week 41 (8 oktober)

Groentekrat:
Spruiten
Andijvie
Winterpeen
Knolselderij
Paksoi
Prei

Fruitkrat:
Appels
Peren
Pruimen
Grapefruit

NB: De inhoud van beide pakketten is onder voorbehoud. Eventuele wijzigingen op het laatste moment zijn soms noodzakelijk.

Meer lezen

Andijvietaart

Ingrediënten: 6 plakjes roomboter bladerdeeg 1 ui 85 g gezouten cashewnoten 2 el milde olijfolie 700 g gesneden andijvie 4 eieren 125 g crème fraîche 150 g geraspte kaas Bereiden: Verwarm de oven voor op 200 ºC. Laat de deegplakjes ontdooien. Snipper de ui en hak de cashewnoten grof. Leg de deegplakjes op een met bakpapier bedekte bakplaat. Laat de …

Meer lezen

Wortel met knolselderij uit de oven

Ingrediënten voor 4 personen: knolselderij 3 tl gemalen koriander ½ tl zout 6 el traditionele olijfolie 3 cm verse gember 600 g geschilde winterpeen Bereiden: Verwarm de oven voor op 180 °C. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Schil de knolselderij en de peen en snijd in plakken van 1.5 cm breed. Snijd de plakken in repen van 2 cm. Schil …

Meer lezen

Knolselderijfrietjes met kruidendip

Ingrediënten 1  knolselderij olijfolie 1 bosje bladpeterselie 200 ml Griekse yoghurt zout versgemalen peper Teentje knoflook Extra nodig bakpapier keukenpapier Bereiden: Verwarm de oven voor op 200 °C. Breng een pan met water en zout aan de kook. Schil en snijd de knolselderij in gelijke frietjes en kook ze beetgaar. Giet de frietjes af en dep ze goed droog tussen keukenpapier. Verdeel de …

Meer lezen

Op dinsdag 8 oktober 2024 is onze boerderijwinkel helaas gesloten!

Wij gaan op vakantie! Ons personeel draait de winkel waardoor u gewoon uw fijne bio boodschappen bij ons kan doen. Echter is het ons niet gelukt om iemand in te plannen op dinsdag 8 oktober dus dan zal onze winkel helaas gesloten zijn. Verder zijn er dus wel gewoon elke dinsdag, donderdag en zaterdag geopend :) De pakketten voor onze …

Meer lezen
facebook 
Email Marketing Powered by MailPoet