De Antoniushoeve
Beste mensen,

Het is 'Jantje lacht, Jantje huilt' zoals een goede herfst betaamt. De wind is guur maar gelukkig komen er volgende week waarschijnlijk nog een paar mooiere dagen aan.
Bij ons is alles flink in ontwikkeling. Delen van het erf zijn opnieuw bestraat. De dakgoten zitten grotendeels aan de nieuwe schuren.
We oogsten nog mooie najaarsteelten van het land en aankomende week gaat het laatste plantgoed erin voor de winter, zoals veldsla, winterpostelein, winterbloemkool, koriander. Daar kunnen jullie in de koudere maanden dan lekker van snoepen.

Hieronder weer de inhoud voor aankomende dinsdag.

We wensen jullie een fijn weekend!
Hartelijke groentjes,
Max en Elsa

Inhoud week 40 (1 oktober)

Groentekrat:
Spitskool
Rode biet
Suikermais
Snijbiet
Koolrabi
Bleekselderij

Fruitkrat:
Appels
Peren
Mandarijnen
Sinaasappel

NB: De inhoud van beide pakketten is onder voorbehoud. Eventuele wijzigingen op het laatste moment zijn soms noodzakelijk.

Meer lezen

Linzensoep met bleekselderij

Ingrediënten: 2 uien 2 stengels bleekselderij 400 g bruine linzen in blik (uitgelekt) 400 g kikkererwten in blik (uitgelekt) 4 el olijfolie extra vierge met knoflook en chilipeper 2 tl gemalen kaneel 400 g tomatenblokjes (blik) 1 liter groentebouillon van tablet 1 citroen Bereiden: Snipper de ui en snijd de bleekselderij in boogjes. Laat de linzen en kikkererwten uitlekken. Verhit …

Meer lezen

Regenboogsnijbiet met totmaat

Ingrediënten: 400 gram snijbiet 125 ml olijfolie 5 teentjes knoflook 1 kleine ui 1 citroen schaaf er 2 dunne schilletjes af en gebruik 1 eetlepel sap 3 takjes verse origano 300 gram romatomaten, die goed rijp zijn 120 gram lekkere groene ontpitten olijven 5 gram verse basilicum naar smaak peper & zout Bereiding: Was de snijbiet en haal de bladeren van de stelen, snijd ze in kleine stukjes bak ze in koekenpan in een theelepel olijfolie gedurende 4 minuten, …

Meer lezen

Snijbiet hartige taart

Ingrediënten 4 personen: Bladerdeeg (6-8 plakjes) Snijbiet ongeveer 400 gram 2 uien 2 knoflooktenen (gedroogde) munt (versgemalen) zout en 4 seizoenenpeper 3 eieren 125 ml kookroom 150 gr zachte geitenkaas 60-80 gram zwarte olijven, ontpit, gehalveerd Voorbereiding: Oven voorverwarmen op 200 graden. Springvorm bekleden met bladerdeeg, met vork wat gaatjes in de bodem prikken. In wokpan de ui en knoflook …

Meer lezen

Bietengratin

Ingrediënten: 1 beker crème fraîche (125 ml)100 ml melk2 eetlepels geraspte mierikswortel (potje a 140 gr)2 eieren150 gr oude kaas (geraspt)1 kilo aardappels (vastkokend, geschild en in dunne plakjes)500 gr rode bieten (in dunne plakjes) Bereiden: Roer de crème fraîche, de melk, de mierikswortel, de eieren en zout naar smaak goed door elkaar met een garde. Schep 100 g van …

Meer lezen

Bietensoep met geitenkaascroutons

Ingrediënten: 4 sjalotten 2 tenen knoflook 300 g prei 75 g ongezouten boter ½ brood (ongesneden) paar takjes verse tijm 75 g oude geitenkaas 2 kippen- of groentebouillontabletten 400 g gekookte en geraspte bietjes 1 liter water Bereiden: Snipper de sjalotten en snijd de knoflook fijn. Was de prei en snijd in ringen. Verhit de helft van de boter in …

Meer lezen
facebook 
Email Marketing Powered by MailPoet