De Antoniushoeve
Beste mensen,

De herfst lijkt een beetje voorgedrongen te zijn op de nazomer. De ochtenden zijn prachtig maar wel koud! Gelukkig komen er van de week nog een paar mooie dagen aan; dat maakt het weer goed.
In het pakket heerlijke nazomergroente, waaronder verse oogst zoete bataat en radicchio. De laatste is een groente die in Nederland niet zo bekend is maar in Italië echt veel wordt gebruikt. Deze komt gewoon van onze eigen tuin!
Het is een bittere sla, qua smaak komt ie dichtbij witlof. Je kunt hem rauw eten maar ook gestoofd of uit de oven. Na verhitting is de smaak wat zoeter. Maar zoals het oude spreekwoord luidt: "Bitter in de mond maakt het hart gezond".
Hieronder een paar receptjes ter inspiratie. Op internet kun je ook veel vinden over deze groente.

We wensen jullie een fijn weekend!
Hartelijke groet,
Elsa

Week 38 (17 september)

Groentepakket:
Broccoli
Venkel
Spitskool
Zoete bataat
Radicchio
Komkommer

Fruitkrat:
Appels
Peren
Bananen
Avocado

NB: De inhoud van beide pakketten is onder voorbehoud. Eventuele wijzigingen op het laatste moment zijn soms noodzakelijk.

Meer lezen

Spitskoolstamp met roombrie

Ingrediënten voor 4 personen: 1.2 kg iets kruimige aardappelen 1 spitskool 2 rode puntpaprika's 50 g ongezouten roomboter 200 g roombrie 4 el zonnebloemolie 4 el paneermeel Bereiden: Schil de aardappelen en snijd in gelijke stukken. Kook de aardappelen in water met zout in 20 min. gaar. Halveer ondertussen de spitskool in de lengte en verwijder de harde kern. Snijd …

Meer lezen

Volkoren spaghetti met amandelpesto en broccoli

Ingrediënten: 1 stronk broccoli 300 g gegrilde rode paprika's (uit pot of zelf gegrild!) 250 ml rijst cuisine (room van rijst om sausjes mee te maken) 30 g peterselie 50 g geroosterde amandelen 2 tenen knoflook 75 ml extra vierge olijfolie 250 g spelt volkoren spaghetti 250 g cherrytomaten aan de tak Bereiden: Verdeel de broccoli in kleine roosjes. …

Meer lezen

Radicchio salade met walnoten

Ingrediënten: 1 eetlepel rozijnen 1 krop radicchio 1 struikje witlof 1 eetlepel olijfolie 2 theelepels honing 1 eetlepel balsamicoazijn 250 gram gepelde walnoten Bereidingswijze: Deze lichte, snelle salade van radicchio met witlof rozijnen balsamico en walnoten is heerlijk als voorgerecht. Was de rozijnen en laat ze in wat water wellen. Maak de radicchio en het witlof schoon en snijd de …

Meer lezen

Gekaramelliseerde radicchio met rozemarijn en peterselie

Ingrediënten: 2 kroppen radicchio rode sla 2 el traditionele olijfolie 1 takje rozemarijn (20 g) 2 tenen knoflook 2 el vloeibare honing 4 el balsamicoazijn 3 el peterselie Bereiden: Snijd elk kropje radicchio in 8 parten, laat de kern eraan. Bestrijk ze met de olie. Snijd de knoflook fijn en snijd de naaldjes van de rozemarijn fijn. Meng de azijn, …

Meer lezen
facebook 
Email Marketing Powered by MailPoet