|
|
|
Eindelijk hebben we íets op de tuin kunnen doen. Het is nog niet klaar maar het begin is gemaakt... Maandagavond is de mest uitgereden en woensdag is een begin gemaakt met het bewerken van het land. Dit moest helaas vroegtijdig worden afgebroken omdat het weer begon te regenen, maar een deel van de tuin ligt nu klaar om beplant en bezaaid te worden. Genoeg iig om een start te maken.
|
Met de bouw van de schuur vlot het ook goed. De betonvloeren voor de binnenruimtes zijn gestort en gevlinderd en op het moment dat ik dit schrijf, zijn ze buiten bezig met het bestraten van de ondergrond voor de open kapschuur. Na deze piek van bezigheden is het weer even rustig. Het beton moet uitharden. In juni zal de houten basisconstructie van de schuur gezet worden.
|
Bijgevoegd de inhoud voor aanstaande dinsdag, met wat leuke receptjes.
|
En vergeet vooral niet de wekelijkse biologische asperges bij te bestellen!
|
Alvast een fijn weekend gewenst!
|
|
|
Inhoud week 21 (21 mei)
|
Groentekrat: Spitskool Bleekselderij Wortels Courgette Komkommer Radijs
|
Fruitkrat: Appels Watermeloen Sinaasappels Kiwi
|
NB: De inhoud van beide pakketten is onder voorbehoud. Eventuele wijzigingen op het laatste moment zijn soms noodzakelijk.
|
|
|
Bestel uw asperges voor aanstaande dinsdag!
U kunt weer wekelijks biologische asperges bijbestellen bij uw pakket!
|
Als u het uiterlijk maandag voor 20 uur per mail laat weten kunnen wij ze voor dinsdag bij uw pakket leveren.
|
Laat vooral het gewicht weten dat u wil ontvangen.
|
Wij zullen ze in een aparte krat in een zakje met uw naam erop bij de pakketten zetten.
|
De asperges staan niet op de afvinklijst vermeldt.
|
De prijs voor deze week is 11/per kilo. De kosten worden op uw eerstvolgende factuur gerekend.
|
Wij zullen elke week een reminder sturen en dan kunt u daarop reageren om voor de betreffende week uw bestelling door te geven.
|
We zien uw bestelling tegemoet!
|
|
|
|
|
Gestoomde makreel met bleekselderij en citroensaus
|
Ingrediënten voor 2 personen 1 gestoomde makreel (ca. 300 g) of 2 lichtgerookte makreelfilets (Alternatief: warm gerookte zalm of verse zalm) 3 stengels bleekselderij 3 gedroogde tomaatjes op olie sap van 1 citroen 1 dl visbouillon (van een tablet) 125 ml slagroom 2 takjes verse tijm (of gedroogd) peper en zout Bereiden: Knip 2 stukken bakpapier van 30 x 30 …
|
|
|
|
|
Mediterrane bleekselderij
|
Ingrediënten: 1 bleekselderij 1 rode ui 1 teentje knoflook 4 takjes tijm 2 eetlepels olijfolie 400 gram tomatenblokjes (vers of uit blik) Bereiding: Maak de bleekselderij schoon en snijd het in schuine stukjes. Pel en halveer de ui en snijd in dunne partjes. Haal de partjes los. Pel de knoflook en snijd in plakjes. Ris de blaadjes van de …
|
|
|
|
|
Courgettekoekjes
|
Ingrediënten: 800 g courgettes 1 citroen 1 middelgroot ei 100 g Pecorino Romano (kaas) 20 g verse platte peterselie 50 g tarwe- of speltbloem 1 tl peper (versgemalen) 4 el traditionele olijfolie Bereiden: Rasp de courgette grof. Boen de citroen schoon en rasp de gele schil ervan. Klop het ei los. Rasp de kaas en snijd peterselie fijn. Meng de …
|
|
|
|
|
Asperges uit de oven
|
Ingrediënten voor 2 personen 500 gram witte asperges 2 tenen knoflook 1 eetlepel verse tijmblaadjes 50 milliliter witte wijn 3 eetlepels olijfolie Bereidingswijze Verwarm de oven op 220°C. Snijd de knoflook in dunne plakjes. Leg de asperges één voor één op een plank en schil ze met een dunschiller vanaf het kopje naar beneden. Leg de asperges op een rij …
|
|
|
|
|
Courgettecake
|
Ingrediënten: 300 gr zelfrijzend bakmeel 100 ml olijfolie 100 ml witte wijn 125 gr feta, in blokjes 100 gr gemengde olijven, zonder pit, uitgelekt! 50 gr pijnboompitten 1 courgette, geraspt (ca. 300 gr) 3 eieren 100 gr Parmezaanse kaas, geraspt zwarte peper uit de molen Bereiding: Meng alles goed en snel tot een glad beslag en giet het in …
|
|
|
|
|
Spitskoolstamp met roombrie
|
Ingrediënten voor 4 personen: 1.2 kg iets kruimige aardappelen 1 spitskool 2 rode puntpaprika's 50 g ongezouten roomboter 200 g roombrie 4 el zonnebloemolie 4 el paneermeel Bereiden: Schil de aardappelen en snijd in gelijke stukken. Kook de aardappelen in water met zout in 20 min. gaar. Halveer ondertussen de spitskool in de lengte en verwijder de harde kern. Snijd …
|
|
|
|
|
|