|
|
|
De winter weet ook niet wat ie wil; dan is het weer war, dan nat, dan koud met vorst, dan dooi, dan zon... Voor nu geeft het ons nog geen grote problemen gelukkig. We moeten alleen uitkijken dat we op sommige plekken van het land nu niet met de trekker komen. Gelukkig is het seizoen ernaar om weinig op het land te zijn. Laat de nattigheid nu maar lekker in de bodem trekken als grondwatervoorraad voor in de zomer!
|
Hopelijk gaat het dan de tweede helft van februari goed vriezen zodat alles snel opdroogt en de grond genoeg draagkracht heeft om de eerste bewerkingen weer uit te voeren.
|
Hieronder zoals gewoonlijk de pakketinhoud voor aankomende dinsdag, met leuke receptjes!
|
|
|
Inhoud week 4 (24 januari)
|
Groentekrat: Broccoli Rode kool Pastinaak Zoete bataat Paksoi Veldsla
|
Fruitkrat: Appels Peren Mandarijn Grapefruit
|
NB: De inhoud van beide pakketten is onder voorbehoud. Eventuele wijzigingen op het laatste moment zijn soms noodzakelijk.
|
|
|
|
|
Soep van pastinaak en geroosterde uien met kaascroutons
|
Een recept van Maartje van Velthooven van Pompoen&Aubergine Pastinaak-geroosterde uiensoep met appel en kaascrouton (voor 2 liter soep) 6 middelgrote rode uien 2 el grove mosterd 2 el honing 2 el rode wijnazijn 1 kg pastinaak 2 friszure appels 1½ l groentebouillon broodsneetjes kaas met een stevige smaak, bijvoorbeeld brie de meaux of gruyère 4 el olijfolie peper en zout …
|
|
|
|
|
Röstikoekjes van pastinaak en tijm
|
Ingrediënten: 2 pastinaak 15 g verse tijm 3 eiwitten 5 el traditionele olijfolie 1 mespunt zeezout Bereiden: Schil de pastinaken en rasp ze (evt. in de keukenmachine) tot spaghetti. Vermeng de pastinaak naar smaak met peper uit de molen en de blaadjes van de verse tijm. Klop het eiwit even los en giet erdoor, meng alles goed. Verhit een laag …
|
|
|
|
|
Risotto met pastinaak
|
Ingrediënten: 250 g pastinaak 250 g winterpeen 10 g (verse) Italiaanse kruiden zoal basilicum, oregano, tijm, rozemarijn,.... 30 g boter 250 g risottorijst 125 ml droge witte wijn 875 ml hete paddenstoelenbouillon 75 g Parmezaanse kaas Bereiden: Schil de pastinaak en peen en snijd in stukjes. Ris de naaldjes van de takjes rozemarijn en de blaadjes van de takjes tijm …
|
|
|
|
|
Rode koolschotel met uiengehakt
|
Ingrediënten: 1 kg aardappelen 4 uien 2 el olijfolie 350 g gehakt 1 el gedroogde Italiaanse kruiden 500 g gekookte en gebonden rodekool met appel en 3 kruidnagels (dus van te voren bereiden!) 30 g ongezouten roomboter Bereiden: Verwarm de oven voor op 180 ºC. Schil de aardappelen. Snijd ze in vieren en kook ze in 20 min. gaar. Snijd …
|
|
|
|
|
Romige rode kool
|
Ingrediënten voor 4 personen: 2 tl venkelzaad 600 g rodekool 2 appels 1 el rodewijnazijn 300 ml kraanwater 1 kippenbouillontablet 30 g ongezouten roomboter 125 ml verse slagroom Bereiden: Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster het venkelzaad 1 min. Laat afkoelen op een bord en maal fijn in de vijzel. Snijd de kool in de lengte in …
|
|
|
|
|
Kruidige rode kool met sinaasappel
|
Ingrediënten: 2 el olijfolie 600 g gesneden rode kool 1 tl gemalen nootmuskaat 100 ml kraanwater 2 sinaasappels Bereiden: Verhit de olie in een koekenpan en bak de rodekool met de nootmuskaat 3 min. op middelhoog vuur. Zet het vuur laag, voeg het water toe en laat nog 6 min. met de deksel op de pan stoven. Rasp ondertussen de …
|
|
|
|
|
|
|