|
|
|
Nu wij op vakantie zijn, kunnen we niet zo snel een leuk stukje schrijven over de tuin omdat we er niet kunnen rondwandelen om te kijken wat er gaande is en omdat momenteel door onze fijne werknemers enkel het hoognodige wordt uitgevoerd.
|
We zijn zelf stiekem wel benieuwd naar wat het warme weer op de tuin heeft bewerkstelligd.
|
Een verslag van onze rustige vakantie in een afgelegen stuk Frankrijk zullen we jullie besparen. Wel zijn we nog even wezen kijken op een biologisch tuinbouwbedrijf alhier en zijn we, ondanks dat we Frankrijk een prachtig land vinden en het ontbreken van gehaast ons wel bevalt, wel blij met ons mooie vlakke landje op Croy! Zonder stenen in de bodem...
|
Eet smakelijk alvast; deze week weer een leuke mix van de laatste zomerse producten en wat winterse kost.
|
|
Inhoud week 44 (1 november)
|
Groentekrat: Chinese kool Regenboogpeen Broccoli Knolselderij Prei Komkommer
|
Fruitkrat: Appels Peren Druiven Bananen
|
NB: De inhoud van beide pakketten is onder voorbehoud. Eventuele wijzigingen op het laatste moment zijn soms noodzakelijk.
|
|
|
|
|
Chinese kool met gember
|
Ingrediënten: 5 el olijfolie 25 gr boter 250 gr kastanjechampignons 3 cm verse gember 1 el wittewijnazijn 1 Chinese kool Verhit 2 el olie met de boter in een koekenpan. Voeg de champignons toe en bak ze in ca. 5 min. gaar. Breng op smaak met peper en zout. Laat afkoelen op een bord. Snijd de gember zo fijn …
|
|
|
|
|
Wortel met knolselderij uit de oven
|
Ingrediënten voor 4 personen: knolselderij 3 tl gemalen koriander ½ tl zout 6 el traditionele olijfolie 3 cm verse gember 600 g geschilde winterpeen Bereiden: Verwarm de oven voor op 180 °C. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Schil de knolselderij en de peen en snijd in plakken van 1.5 cm breed. Snijd de plakken in repen van 2 cm. Schil …
|
|
|
|
|
Erwtensoep
|
Ingrediënten voor 4 personen: 1½ liter kraanwater 300 g spliterwten 2 schouderkarbonaden 1 gedroogd laurierblaadje 1 knolselderij 2 preien 25 g verse selderij 1 fijne rookworst Bereiden: Erwtensoep vind je over de hele wereld, maar snert is typisch Nederlands. Het verschil? Daarover lopen de meningen nogal uiteen. Er zijn mensen die zeggen dat snert de dikkere variant is van erwtensoep …
|
|
|
|
|
|