|
|
|
Zoals voorspeld hebben we nu een paar dagen prachtig weer. Maar met die open hemel worden de nachten ook weer flink koud. Dat betekent handschoenen aan op de fiets en wollen sokken in de laarzen.
|
Bijgevoegd treft u de inhoud voor aanstaande dinsdag.
|
|
|
Inhoud week 39 (27 september)
|
Groentekrat: Spitskool Pompoen Sla Champignons Bospeen Bleekselderij
|
Fruitkrat: Appels Peren Mandarijnen Bananen
|
NB: De inhoud van beide pakketten is onder voorbehoud. Eventuele wijzigingen op het laatste moment zijn soms noodzakelijk.
|
|
|
|
|
Bleekselderijstampot met appel en walnoten
|
Ingrediënten voor 4 personen: 1 kg kruimige aardappel 1 struik bleekselderij 2 zoete appels 100 ml melk 25 g ongezouten roomboter 1 citroen (schoongeboend) 50 g ongebrande walnoten (grofgehakt) Bereiden: Schil de aardappelen, snijd in gelijke stukken en kook in water met eventueel zout in 20 min. gaar. Snijd ondertussen de bleekselderij in boogjes van een ½ cm breed en …
|
|
|
|
|
Appel-wortelquiche met geitenkaas
|
Een recept van Maartje van Velthooven Appel-wortelquiche met geitenkaas Ingrediënten: 5 plakjes bladerdeeg 2 el couscous 2 grote of 3 wat kleinere appels 500 g bospeen of winterwortel 250 g zachte geitenkaas het sap van 1 citroen 2 el honing 2 el olijfolie zout en peper verse bieslook Bereiden: Maak de bospeen of winterwortels schoon en snijd ze in stukjes …
|
|
|
|
|
Geroosterde bospeen met pittige specerijendip
|
Een recept van Maartje van Velthooven Geroosterde bospeen met pittige specerijendip Bijgerecht voor 2 tot 4 personen 1 bospeen 1 el olijfolie zout en peper 2 tl honing Voor de specerijendip: 1 tl korianderzaad 1 tl komijnzaad 1 tl venkelzaad 125 ml volle kwark ½ tl honing 2 tl olijfolie ¼-½ vers rood pepertje, in smalle ringetjes gesneden (houd er …
|
|
|
|
|
Pompoenrisotto
|
Ingrediënten 4 personen: 1 pompoen 4 el olijfolie 1 el gedroogde Italiaanse kruiden 50 g roomboter 1 grote ui 300 g risottorijst 1¼ liter kippenbouillon van tablet (van iets meer dan 2 bouillontabletten) 100 g parmezaanse kaas (geraspt) Bereiden: Verwarm de oven voor op 190 ºC. Halveer de pompoen in de lengte. Verwijder de zaden en de draderige binnenkant van …
|
|
|
|
|
Pompoen-sinaasappelcake
|
Ingrediënten: 500 g verse pompoen (halve pompoen) 1 perssinaasappel (schoongeboend) 100 g roomboter (op kamertemperatuur) 1 tl kruidenmix koek en speculaas 1 mespunt zout 200 g suiker 2 middelgrote eieren 125 ml crème fraîche 300 g zelfrijzend bakmeel 2 tl bakpoeder Keukenspullen: keukenmachine cakevorm (30 cm) satéprikkers Bereiden: Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de pompoen in parten. …
|
|
|
|
|
Geroosterde spitskool
|
Ingrediënten: 4 eetlepels olijfolie 2 eetlepels mosterd 1 eetlepel mosterdzaad 1 spitskool 50 g coppa di parma of een andere soort rauwe ham Bereiden: In kom olie, mosterd en mosterdzaad met zout en peper naar smaak tot dressing kloppen. Spitskool in 4 kwarten snijden, buitenste bladeren en onderste stuk van stronk verwijderen. Spitskoolkwarten in kom met oliemengsel omscheppen. Oliemengsel met …
|
|
|
|
|
|
|