|
|
|
Wat hebben we allemaal toch geluk met zulk fijn weer! Of je nou uit je kantoor naar buiten kijkt, chauffeur bent, op de tuin werkt, of in de winkel staat; voor iedereen is het heerlijk!
|
Voor de tuin zijn de zon en de droge middagen ook fijn. Want wanneer het nu nattig zou zijn, zouden de herfstschimmels veel eerder hun slag kunnen slaan. En ook zou de grond kwetsbaarder worden waardoor het bewerken moeilijker zou gaan.
|
En het lijkt erop dat het overwegend zo mooi blijft!
|
Aankomende dinsdag weer het eerste pakket van het nieuwe kwartaal; heerlijk herfstig met pompoen en spruitjes!
|
|
|
Inhoud week 40 (3 oktober)
|
Groentekrat: Pompoen Chinese kool Spinazie Spruitjes IJsbergsla Champignons
|
Fruitkrat: Appels Peren Grapefruit Pruimen
|
NB: De inhoud van beide pakketten is onder voorbehoud. Eventuele wijzigingen op het laatste moment zijn soms noodzakelijk.
|
|
|
|
|
Stamppot van spruiten met gember
|
Ingrediënten voor 4 personen: 1 kg kruimige aardappels (geschild en in stukken) 750 g spruitjes (schoongemaakt) 5 cm gemberwortel (geschild) 25 g boter 1 grote ui (grofgesnipperd) 2 theelepels gemalen komijn (djinten) 3 appels (stevig (bijv. elstar), geschild en in blokjes) 150 ml melk (verwarmd) Bereiden: Kook de aardappelen en de spruitjes in een grote pan met een flinke laag …
|
|
|
|
|
Spruitjes met peer
|
Ingrediënten voor 4 personen: 2 peren 600 g spruitjes (schoongemaakt) 4 el olijfolie 1 el vloeibare honing Bereiden: Schil de peren en snijd ze in kwarten. Verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in partjes. Haal van de spruiten de blaadjes los. Verhit de olie in een wok en roerbak de spruitblaadjes 5 min. Voeg de peer en honing toe …
|
|
|
|
|
Noedelsoep met chinese kool en tempé
|
Ingrediënten voor 4 personen: 2 sjalotten 2 cm verse gember 2 tenen knoflook 15 g verse koriander 1 Chinese kool 250 g tempeh 1 limoen 1 stengel vers citroengras 1 tl chilivlokken 200 g vermicelli glass noodles soe-oen 4 el arachideolie 1 groentebouillontablet 1 l water 400 ml kokosmelk 1 tl suiker 3 el ketjap manis Bereiden: Snijd de sjalotten …
|
|
|
|
|
Chinese kool met tomaat
|
Ingrediënten voor 4 personen: 1 Chinese kool 3 Bosuien 1 Vleestomaat 2 el olijfolie 3 el zoete chilisaus Snijd de kool in grove stukken, was en droog in de sla-centrifuge. Snijd de bosui in ringetjes en de tomaat in stukjes. Verhit de olie in een wok en roerbak de bosui 1 min. Voeg deel voor deel de kool toe en …
|
|
|
|
|
Pompoenrisotto
|
Ingrediënten 4 personen: 1 pompoen 4 el olijfolie 1 el gedroogde Italiaanse kruiden 50 g roomboter 1 grote ui 300 g risottorijst 1¼ liter kippenbouillon van tablet (van iets meer dan 2 bouillontabletten) 100 g parmezaanse kaas (geraspt) Bereiden: Verwarm de oven voor op 190 ºC. Halveer de pompoen in de lengte. Verwijder de zaden en de draderige binnenkant van …
|
|
|
|
|
Pompoensoep
|
Ingrediënten: 2 groentebouillontabletten 800 ml water 800 g pompoen (gesneden in stukjes) 290 g biologische soepballetjes 15 g peterselie 125 g crème fraîche Bereiden: Breng het water aan de kook. Laat de groentebouillontabletten oplossen in het kokende water. Voeg de pompoenstukjes toe en laat 10 min. op laag vuur zachtjes koken. Pureer de soep met een staafmixer. Voeg de biologische …
|
|
|
|
|
|