|
|
|
De regen luidt de herfst in, al komen er na het weekend nog een paar mooie dagen.
|
Naast de kippen die dagelijks voor heerlijke eitjes zorgen, hebben we nu ook een viertal ganzen. Deze lopen bij onze kippen in de ren om roofvogels af te schrikken. Er zit hier namelijk een havik in de bosrand die het op onze kippen gemunt heeft. Naast de extra schuilplaatsen die we voor de kippen geregeld hebben, zijn de ganzen er dus nu om de rovers op afstand te houden. En het blijkt te werken!
|
Het zijn vier gezellige beestjes die je gakkend komen begroeten als je de eitjes komt rapen.
|
Bijgevoegd de inhoud voor aankomende dinsdag.
|
|
|
Inhoud week 39 (26 september)
|
Groentekrat: Venkel Gele wortels Spitskool Prei Sla Puntpaprika
|
Fruitkrat: Appels Peren Granaatappel Bananen
|
NB: De inhoud van beide pakketten is onder voorbehoud. Eventuele wijzigingen op het laatste moment zijn soms noodzakelijk.
|
|
|
|
|
Venkel met dille
|
Ingrediënten: 2 venkelknollen 2 citroenen 4 el olijfolie 1 teen knoflook (fijngesneden) 1 el gedroogde dille Bereiden: Verwarm de oven voor op 190 °C. Snijd de venkelknollen in de lengte in dunne plakken. Breng een pan water aan de kook en kook de plakken 8 min. Giet af en verdeel ze over de ovenschaal. Pers ondertussen 1 citroen uit. Boen …
|
|
|
|
|
Venkel-sinaasappelsalade met andijvie en olijven
|
Ingrediënten: 3 sinaasappels 6 eetlepels olijfolie extra vierge 2 venkelknollen 135 g andijvie 3 eetlepels olijven (kalamata) Bereiden: Boen 1 sinaasappel goed schoon en rasp de oranje schil eraf. Pers de sinaasappel uit en meng het sap in een slakom met de olie. Breng op smaak met peper en zout. Snijd met een scherp mes de schil en het witte …
|
|
|
|
|
Gegratineerde venkel
|
Ingrediënten: 3 venkelknollen zout 50 g Parmezaanse kaas 1 eetlepel boter versgemalen peper 1 dl slagroom 1 dl droge witte wijn Bereiden: Venkelknollen schoonmaken, wassen en elk in vieren snijden. Venkelgroen apart houden. Venkel in ruim water met zout ca. 4 minuten koken. Intussen oven voorverwarmen op 200 ºC of gasovenstand 4. Kaas raspen. Venkel goed laten uitlekken. Lage ovenschaal …
|
|
|
|
|
Maissalade met venkel en mango
|
Recept voor 4 personen Ingrediënten: beetje verse munt beetje verse koriander 1 rode peper 1 zoete ui 4 maiskolven 2 limoenen (schoongeboend) 1 teen knoflook 1 mango 1 venkelknol 2 el olijfolie Bereiden: Haal de blaadjes van de takjes munt en koriander. Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp …
|
|
|
|
|
|