|
|
|
Eindelijk is de regen voorbij! Het werd ook wel iets te gortig op het land; het leek wel herfst!
|
Het land kan nu weer lekker opdrogen, we kunnen weer met de trekker op het land om te schoffelen en te planten. Toch weer zomers!
|
Bijgevoegd de inhoud voor aankomende week; excuus dat de inhoud van afgelopen keer niet goed verzonden was.
|
|
|
Inhoud week 33 (15 augustus)
|
Groentepakket: Venkel of rode biet Bleekselderij Chinese kool Sperziebonen Champignons Sla
|
Fruitpakket: Appels Blauwe bes Bananen Grapefruit
|
NB: De inhoud van beide pakketten is onder voorbehoud. Eventuele wijzigingen op het laatste moment zijn soms noodzakelijk.
|
|
|
|
|
Sperziebonen met amandel
|
Ingrediënten: 600 g sperziebonen 3 el amandelschaafsel 2 el olijfolie 2 tenen knoflook (fijngesneden) Bereiden: Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en kook de bonen in ca. 7 min. beetgaar. Rooster ondertussen het amandelschaafsel in een koekenpan zonder olie of boter in 3 min. goudbruin. Schep regelmatig om en laat afkoelen op een bord. Verhit de olie in de koekenpan …
|
|
|
|
|
Linzensoep met bleekselderij
|
Ingrediënten: 2 uien 2 stengels bleekselderij 400 g bruine linzen in blik (uitgelekt) 400 g kikkererwten in blik (uitgelekt) 4 el olijfolie extra vierge met knoflook en chilipeper 2 tl gemalen kaneel 400 g tomatenblokjes (blik) 1 liter groentebouillon van tablet 1 citroen Bereiden: Snipper de ui en snijd de bleekselderij in boogjes. Laat de linzen en kikkererwten uitlekken. Verhit …
|
|
|
|
|
Gestoomde makreel met bleekselderij en citroensaus
|
Ingrediënten voor 2 personen 1 gestoomde makreel (ca. 300 g) of 2 lichtgerookte makreelfilets (Alternatief: warm gerookte zalm of verse zalm) 3 stengels bleekselderij 3 gedroogde tomaatjes op olie sap van 1 citroen 1 dl visbouillon (van een tablet) 125 ml slagroom 2 takjes verse tijm (of gedroogd) peper en zout Bereiden: Knip 2 stukken bakpapier van 30 x 30 …
|
|
|
|
|
|