|
|
|
De zomer is momenteel ver te zoeken. Regenlaarzen en -kleding zijn nu onontbeerlijk op het land. De natuur zal er geen problemen mee hebben, maar we kunnen ons voorstellen dat voor de mensen die in eigen land op vakantie zijn het wel spijtig is.
|
Wij hopen nu stiekem ook weer op wat droge dagen; de watervoorraad in de bodem zit nu wel snor. Onze pompoenen zouden namelijk wel blij worden van een beetje zon! En wanneer de grond zo verzadigd is met vocht, doet de plantmachine het minder goed, terwijl de boerenkoolplantjes staan te trappelen om geplant te worden.
|
Even nog wat praktische info:
|
Van 2 tot 9 augustus zal Elsa van de administratie afwezig zijn. Max zal zo goed mogelijk haar taken waarnemen maar niet dringende mailtjes zal hij laten wachten tot Elsa weer terug is.
|
Bijgevoegd de inhoud voor aankomende dinsdag; heerlijk met een flinke portie tomaten voor een lekkere verse soep!
|
|
|
Inhoud week 31 (1 augustus)
|
Groentepakket: Bietenmix Wortelen Spitskool Soeptomaten Sla Koolrabi/Paksoi
|
Fruitkrat: Appels Druiven Grapefruit Abrikozen
NB: De inhoud van beide pakketten is onder voorbehoud. Eventuele wijzigingen op het laatste moment zijn soms noodzakelijk.
|
|
|
|
|
Gewokte wortel met paksoi
|
Ingrediënten: 800 gram wortels 1 paksoi 2 tl sezamolie 1 el zonnebloemolie 2 el sojasaus 1 el sezamzaad Bereiden: Schaap de winterpeen en snijd in smalle reepjes van 5 cm lang. Verwijder de onderkant van de paksoi en snijd in smalle reepjes van een 1/2 cm breed.Verhit de zonnebloem- en sesamolie in een wok. Roerbak hierin de groenten op …
|
|
|
|
|
Geroosterde spitskool
|
Ingrediënten: 4 eetlepels olijfolie 2 eetlepels mosterd 1 eetlepel mosterdzaad 1 spitskool 50 g coppa di parma of een andere soort rauwe ham Bereiden: In kom olie, mosterd en mosterdzaad met zout en peper naar smaak tot dressing kloppen. Spitskool in 4 kwarten snijden, buitenste bladeren en onderste stuk van stronk verwijderen. Spitskoolkwarten in kom met oliemengsel omscheppen. Oliemengsel met …
|
|
|
|
|
Tomatensoep
|
Ingrediënten voor 4 pers: 750 g tomaten 1 middelgrote ui 1 winterpeen 2 el traditionele olijfolie 70 g tomatenpuree 1 teen knoflook 2 takjes verse tijm 2 rundvleesbouillontabletten 750 ml kokend water Bereiden: Snijd de tomaten elk in 8 parten. Snipper de ui. Schil de winterpeen en snijd in kleine blokjes. Verhit de olie in een soeppan en fruit de …
|
|
|
|
|
Geroosterde rode bieten en rode ui met oude geitenkaas
|
Een recept van Maartje van Velthooven van Pompoen&Aubergine Geroosterde rode bieten en rode ui met oude geitenkaas (hoofdgerecht voor 2 personen) 400 g rode bieten 3 rode uien 2 el olijfolie 2 tl venkelzaad peper en zout 150 g oude geitenkaas Schil de bieten en snijd ze in partjes. Pel de uien en snijd ze ook in partjes. Doe de …
|
|
|
|
|
|