|
|
|
Voor de ouders met schoolgaande kinderen: we wensen jullie allemaal een goede vakantie!
|
En voor de rest ook natuurlijk ;)
|
Vergeten jullie niet dat het voor ons erg fijn is wanneer jullie tijdens vakantie iemand kunnen regelen die zo lang de pakketten wilt overnemen? Het is uiteraard geen must, maar voor ons wel heel prettig.
|
Het Hollandse zomerweer houdt aan. Voor ons op het land echt prima! De gewassen groeien goed en we hoeven nauwelijks te beregenen. Ook voor de werkers op het land is het goed vol te houden.
|
Bijgevoegd weer de inhoud van het heerlijke zomerse pakket (en alle groente wederom van eigen land)!
|
|
|
Inhoud week 29 (18 juli)
|
Groentekrat: Chinese kool Venkel Bospeen Spitskool Sla Bosui
|
Fruitkrat: Appels Druiven Bananen Avocado
|
NB: De inhoud van beide pakketten is onder voorbehoud. Eventuele wijzigingen op het laatste moment zijn soms noodzakelijk.
|
|
|
|
|
Geroosterde spitskool
|
Ingrediënten: 4 eetlepels olijfolie 2 eetlepels mosterd 1 eetlepel mosterdzaad 1 spitskool 50 g coppa di parma of een andere soort rauwe ham Bereiden: In kom olie, mosterd en mosterdzaad met zout en peper naar smaak tot dressing kloppen. Spitskool in 4 kwarten snijden, buitenste bladeren en onderste stuk van stronk verwijderen. Spitskoolkwarten in kom met oliemengsel omscheppen. Oliemengsel met …
|
|
|
|
|
Spitskool met citroenroom
|
Ingrediënten: 1 spitskool 1 citroen verse bieslook (ca 25 g) 1 eetlepel roomboter 125 ml slagroom zout en peper Bereiden: Spitskool schoonmaken, stronk verwijderen en kool in reepjes snijden. Citroen goed schoonboenen, met fijne rasp de schil afraspen. Bieslook fijnknippen. In pan boter smelten. Kool en room toevoegen en al omscheppend ca. 3 minuten smoren. Citroenrasp erdoor roeren en …
|
|
|
|
|
Noedelsoep met chinese kool en tempé
|
Ingrediënten voor 4 personen: 2 sjalotten 2 cm verse gember 2 tenen knoflook 15 g verse koriander 1 Chinese kool 250 g tempeh 1 limoen 1 stengel vers citroengras 1 tl chilivlokken 200 g vermicelli glass noodles soe-oen 4 el arachideolie 1 groentebouillontablet 1 l water 400 ml kokosmelk 1 tl suiker 3 el ketjap manis Bereiden: Snijd de sjalotten …
|
|
|
|
|
Appel-wortelquiche met geitenkaas
|
Een recept van Maartje van Velthooven Appel-wortelquiche met geitenkaas Ingrediënten: 5 plakjes bladerdeeg 2 el couscous 2 grote of 3 wat kleinere appels 500 g bospeen of winterwortel 250 g zachte geitenkaas het sap van 1 citroen 2 el honing 2 el olijfolie zout en peper verse bieslook Bereiden: Maak de bospeen of winterwortels schoon en snijd ze in stukjes …
|
|
|
|
|
Geroosterde bospeen met pittige specerijendip
|
Een recept van Maartje van Velthooven Geroosterde bospeen met pittige specerijendip Bijgerecht voor 2 tot 4 personen 1 bospeen 1 el olijfolie zout en peper 2 tl honing Voor de specerijendip: 1 tl korianderzaad 1 tl komijnzaad 1 tl venkelzaad 125 ml volle kwark ½ tl honing 2 tl olijfolie ¼-½ vers rood pepertje, in smalle ringetjes gesneden (houd er …
|
|
|
|
|
|