De Antoniushoeve
Beste klanten,

Dank voor jullie trouwe afname! We zijn altijd blij met jullie positieve reacties op onze groente van eigen land.
Aankomende dinsdag ook weer een groentepakket met enkel producten van Croy. Het fruitpakket bevat ook lekker seizoensspul.

Op de tuin gaat het nu hard. De warmte is voorbij en er is niet zoveel zon. Dat geeft rust; voor de planten en voor de mensen die op het land werken. Alles groeit nu zo weelderig! De kolen zijn al prachtig vol en stevig. De courgettes kunnen niet stoppen met vrucht dragen. Er is een overvloed aan tuinbonen...

Denken jullie eraan dat het voor ons fijn is wanneer jullie een logeeradres voor de pakketten vinden tijdens vakanties? Dit geeft ons meer continuïteit en we zorgen er dan voor dat er geen overschotten op de tuin blijven staan.

Een fijn weekend gewenst!
Hartelijke groentjes,
Max en Elsa

Inhoud week 27 (4 juli)

Groentekrat:
Venkel
Spitskool
Tuinbonen
Snijbiet
Prei
Sla

Fruitkrat:
Appels
Pruimen
Druiven
Bananen

NB: De inhoud van beide pakketten is onder voorbehoud. Eventuele wijzigingen op het laatste moment zijn soms noodzakelijk.

Meer lezen

Regenboogsnijbiet met totmaat

Ingrediënten: 400 gram snijbiet 125 ml olijfolie 5 teentjes knoflook 1 kleine ui 1 citroen schaaf er 2 dunne schilletjes af en gebruik 1 eetlepel sap 3 takjes verse origano 300 gram romatomaten, die goed rijp zijn 120 gram lekkere groene ontpitten olijven 5 gram verse basilicum naar smaak peper & zout Bereiding: Was de snijbiet en haal de bladeren van de stelen, snijd ze in kleine stukjes bak ze in koekenpan in een theelepel olijfolie gedurende 4 minuten, …

Meer lezen

Snijbiet hartige taart

Ingrediënten 4 personen: Bladerdeeg (6-8 plakjes) Snijbiet ongeveer 400 gram 2 uien 2 knoflooktenen (gedroogde) munt (versgemalen) zout en 4 seizoenenpeper 3 eieren 125 ml kookroom 150 gr zachte geitenkaas 60-80 gram zwarte olijven, ontpit, gehalveerd Voorbereiding: Oven voorverwarmen op 200 graden. Springvorm bekleden met bladerdeeg, met vork wat gaatjes in de bodem prikken. In wokpan de ui en knoflook …

Meer lezen

Pasta met snijbiet, rozijnen en pijnboompitten

Voorbereidingstijd: 10 minuten Kooktijd: 20 minuten Aantal personen: 4 INGREDIËNTEN 600 gram snijbiet 400 gram stevige pasta (geen spaghetti dus) 50 gram rozijnen 50 gram pijnboompitten 1 ui 1 theelepel komijnpoeder 1/2 theelepel kaneel Zet een pan water met zout op voor de pasta. Zet een grote koekenpan op het vuur en rooster hierin de pijnboompitten tot ze bruin …

Meer lezen

Geroosterde spitskool

Ingrediënten: 4 eetlepels olijfolie 2 eetlepels mosterd 1 eetlepel mosterdzaad 1 spitskool 50 g coppa di parma of een andere soort rauwe ham Bereiden: In kom olie, mosterd en mosterdzaad met zout en peper naar smaak tot dressing kloppen. Spitskool in 4 kwarten snijden, buitenste bladeren en onderste stuk van stronk verwijderen. Spitskoolkwarten in kom met oliemengsel omscheppen. Oliemengsel met …

Meer lezen

Spitskool met citroenroom

Ingrediënten: 1 spitskool 1 citroen verse bieslook (ca 25 g) 1 eetlepel roomboter 125 ml slagroom zout en peper Bereiden: Spitskool schoonmaken, stronk verwijderen en kool in reepjes snijden. Citroen goed schoonboenen, met fijne rasp de schil afraspen. Bieslook fijnknippen. In pan boter smelten. Kool en room toevoegen en al omscheppend ca. 3 minuten smoren. Citroenrasp erdoor roeren en …

Meer lezen
facebook 
Email Marketing Powered by MailPoet