De Antoniushoeve
Beste mensen,

Eindelijk, eindelijk lijkt het na aankomend weekend echt lente te worden. Gewoon, 18 graden en dan lekker in de zon zitten. Volgens mij verlangt iedereen daarnaar. De wind is momenteel nog zo guur... Maar de regen zorgt voor een goede watervoorraad zodat het niet gelijk heel droog is als de zon flink gaat schijnen.

De eerste plantingen en zaaiingen zijn goed aangeslagen op de tuin. Alles groeit, ondanks de lagere temperaturen. Zelfs de gezaaide bospeen komt al voorzichtig op; altijd een spannend moment! Raapsteel en radijs groeien gestaag en de tuinbonen en pompoenen zijn gezaaid. Het seizoen is dus al echt begonnen; de eerste rondes met de schoffel zijn ook al gemaakt. Toch voelt het nog als de laatste weken van de winter door de zure wind maar daar komt gelukkig dus verandering in!

Geniet weer van alle lekkers in de pakketten!

Hartelijke groentjes,
Max en Elsa

Inhoud week 16 (18 april)

Groentekrat:
Bloemkool
Raapsteel
Venkel
Prei
Sla
Radijs

Fruitkrat:
Appels
Peren
Bananen
Kiwi

NB: De inhoud van beide pakketten is onder voorbehoud. Eventuele wijzigingen op het laatste moment zijn soms noodzakelijk.

Meer lezen

Venkel met dille

Ingrediënten: 2 venkelknollen 2 citroenen 4 el olijfolie 1 teen knoflook (fijngesneden) 1 el gedroogde dille Bereiden: Verwarm de oven voor op 190 °C. Snijd de venkelknollen in de lengte in dunne plakken. Breng een pan water aan de kook en kook de plakken 8 min. Giet af en verdeel ze over de ovenschaal. Pers ondertussen 1 citroen uit. Boen …

Meer lezen

Raap­ste­len­sa­la­de met avo­ca­do en pe­ter­se­lie­dres­sing

Ingrediënten: 2 bosjes raapstelen 1 limoen 1 eetrijpe avocado 250 g cherrytomaten 30 g verse peterselie ½ teen knoflook 5 el olijfolie Bereiden: Snijd worteltjes van de raapstelen. Vervolgens de raapstelen wassen en droog slaan. Pers de limoen uit. Schil en halveer de avocado en verwijder de pit. Snijd de avocado in blokjes en besprenkel direct met ca. 1 eetlepel …

Meer lezen

Geroosterde radijs met raapsteel, appel en geitenkaasdressing

Hieronder vind u een link voor een heerlijk recept gemaakt door Maartje van Velthooven; zij heeft een eigen kookbedrijfje (https://www.facebook.com/pompoenenaubergine/) en vindt het leuk om voor ons recepten te maken die mooi overeenkomen met de seizoensproducten die wij telen. geroosterde radijs met raapsteel, appel en geitenkaasdressing

Meer lezen

Bloemkool al forno met mozzarella

Ingrediënten: 1 bloemkool 125 g mozzarella 100 g geraspte Parmezaanse kaas 2 tl gedroogde oregano Bereiden: Zet de ovengrill aan of verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de bloemkool in roosjes. Kook de bloemkoolroosjes 8 min. in water met zout. Giet af en schep in de ovenschaal. Snijd de mozzarella in dunne plakken. Leg de kaasplakken op de …

Meer lezen
facebook 
Email Marketing Powered by MailPoet