|
|
|
Bijgevoegd alweer de inhoud voor aanstaande dinsdag.
|
De eerste nachtvorst hebben we van de week gehad. Dit betekent dat de tuin echt in winterslaap gaat. Gelukkig blijft er nog genoeg over om ook in de winter uit de tuin te eten: prei, kolen, bieten, spruiten, boerenkool, winterpostelein, knolselderij, veldsla...
|
Allemaal producten waarvan heerlijke gerechten te bereiden zijn! Het koken volgens het seizoen is in de mode, en niet voor niets, het schrijnt ook gezond te zijn om dát te eten wat het land om ons heen door het jaar heen te bieden heeft.
|
|
|
Inhoud week 46 (16 november)
|
Groentekrat: Boerenkool Wortels Bloemkool Witlof Winterpostelein Champignons
|
Fruitkrat: Appels Peren Mandarijnen Kaki fruit
|
NB: De inhoud van beide pakketten is onder voorbehoud. Eventuele wijzigingen op het laatste moment zijn soms noodzakelijk.
|
|
|
|
|
Toscaanse boerenkool 'aglio e olio'
|
Ingrediënten: 300 g boerenkool (gesneden) 300 g spaghetti 4 el olijfolie 2 teentjes knoflook (in dunne plakjes) 1 rode peper (fijngesneden) 100 g Parmezaanse kaas (in vlokken) Bereiden: Kook de boerenkool in ruim water met zout 8 minuten. Giet de boerenkool af in een vergiet en laat de groente uitlekken. Kook intussen de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking …
|
|
|
|
|
Boerenkoolpesto
|
Ingrediënten: 100gr boerenkool 60gr Parmezaanse kaas 1 teentje knoflook 30gr cashewnoten, ongezouten 30gr walnoten, ongezouten sap van 1/2 citroen 200ml olijfolie zeezout witte peper Bereiden: Zorg dat de boerenkool goed gewassen is en blancheer daarna 3 minuten in ruim kokend water. Giet af en spoel na met koud water. Laat uitlekken en knijp daarna het resterende water met je handen …
|
|
|
|
|
Rijke boerenkoolstamppot
|
Ingrediënten voor 4 personen: 2 rode uien 800 g champignons 1.2 kg kruimige aardappel 600 g verse boerenkool 100 ml volle melk 30 g roomboter 3 el grove mosterd 2 el milde olijfolie 2 tenen knoflook Bereiden: Pel de uien en snijd in ringen. Maak de champignons schoon en halveer. Kook de aardappelen met de boerenkool in een grote pan …
|
|
|
|
|
Couscous met kakifruit, geitenkaas en harissa
|
Ingrediënten: 250 g couscous 250 ml kokend water 2 zoete puntpaprika's 1 kleine rode ui 2 kakivruchten (stevig) 120 g geitenkaas 80 g ongezouten geroosterde amandelen 20 g verse peterselie 1 citroen (schoongeboend) 2 el milde harissa 4 el extra vierge olijfolie Bereiden: Doe de couscous in een ruime kom. Schenk het water erover. Roer door en laat minimaal 10 …
|
|
|
|
|
Kardemomkwark met kakifruit
|
Ingrediënten voor 4 personen: – 10 kardemompeulen – 75ml melk – snuf saffraan – 25gr poedersuiker – mespuntje nootmuskaat – 500gr magere kwark – 1 kaki – gehakte pistachenoten om te garneren Bereiden: Kneus de kardemompeulen en doe deze samen met de melk in een steelpannetje. Verwarm dit en laat dit op heel laag vuur voor 30 minuten trekken. Zet …
|
|
|
|
|