|
|
|
Bij deze de inhoud voor aanstaande dinsdag.
|
Zoals jullie zien zeven soorten groente in het pakket om de ontbrekende bloemkool van afgelopen week te compenseren.
|
Geniet allemaal van de herfstvakantie!
|
|
|
Inhoud week 43 (26 oktober)
|
Groentekrat: Zoete bataat Prei Pompoen Spitskool Paksoi Sla Paprika
|
Fruitkrat: Sinaasappel Appels Banaan Granaatappel
|
NB: De inhoud van beide pakketten is onder voorbehoud. Eventuele wijzigingen op het laatste moment zijn soms noodzakelijk.
|
|
|
|
|
Paksoi met gember
|
Ingrediënten: 2 eetlepels olijfolie om in te bakken 3 bosuitjes 1 teen knoflook 2 cm verse gember (geschild en fijngesneden) 1 stronk paksoi Bereiden: Verhit 2 el olijfolie in een wok. Roerbak op hoog vuur 3 in schuine stukjes gesneden bosuitjes, 1 in dunne plakjes gesneden teen knoflook, 2 cm verse gember (geschild en fijngesneden) en 1 stronk grof gesneden …
|
|
|
|
|
Boekweitpasta met Italiaanse pompoensaus
|
Een recept van Maartje van Velthooven van Pompoen&Aubergine Boekweitpasta met Italiaanse pompoensaus (voor 4 personen) 400 g boekweitpasta een pompoen van ongeveer 1500 g 1 rode ui 2 tenen knoflook 30 g kappertjes 40 g gedroogde tomaatjes 50 g groene olijven 200 ml haverroom 1 el Italiaanse kruiden (Blauwe Huis) peper zout olijfolie Snijd de pompoen in vieren en verwijder …
|
|
|
|
|
Pompoen-sinaasappelcake
|
Ingrediënten: 500 g verse pompoen (halve pompoen) 1 perssinaasappel (schoongeboend) 100 g roomboter (op kamertemperatuur) 1 tl kruidenmix koek en speculaas 1 mespunt zout 200 g suiker 2 middelgrote eieren 125 ml crème fraîche 300 g zelfrijzend bakmeel 2 tl bakpoeder Keukenspullen: keukenmachine cakevorm (30 cm) satéprikkers Bereiden: Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de pompoen in parten. …
|
|
|
|
|
Pompoensoep
|
Ingrediënten: 2 groentebouillontabletten 800 ml water 800 g pompoen (gesneden in stukjes) 290 g biologische soepballetjes 15 g peterselie 125 g crème fraîche Bereiden: Breng het water aan de kook. Laat de groentebouillontabletten oplossen in het kokende water. Voeg de pompoenstukjes toe en laat 10 min. op laag vuur zachtjes koken. Pureer de soep met een staafmixer. Voeg de biologische …
|
|
|
|
|