|
|
|
Bij deze de inhoud voor aanstaande dinsdag.
|
De receptjes passen erg bij het herfstige weer.
|
|
|
Inhoud week 42 (19 oktober)
|
Groentepakket: Bloemkool Palmkool Bleekselderij Wortels Prei Paprika
Fruitkrat: Appels Peren Mandarijnen Grapefruits
|
NB: De inhoud van beide pakketten is onder voorbehoud. Eventuele wijzigingen op het laatste moment zijn soms noodzakelijk.
|
|
|
|
|
Linzensoep met bleekselderij
|
Ingrediënten: 2 uien 2 stengels bleekselderij 400 g bruine linzen in blik (uitgelekt) 400 g kikkererwten in blik (uitgelekt) 4 el olijfolie extra vierge met knoflook en chilipeper 2 tl gemalen kaneel 400 g tomatenblokjes (blik) 1 liter groentebouillon van tablet 1 citroen Bereiden: Snipper de ui en snijd de bleekselderij in boogjes. Laat de linzen en kikkererwten uitlekken. Verhit …
|
|
|
|
|
Bleekselderijstampot met appel en walnoten
|
Ingrediënten voor 4 personen: 1 kg kruimige aardappel 1 struik bleekselderij 2 zoete appels 100 ml melk 25 g ongezouten roomboter 1 citroen (schoongeboend) 50 g ongebrande walnoten (grofgehakt) Bereiden: Schil de aardappelen, snijd in gelijke stukken en kook in water met eventueel zout in 20 min. gaar. Snijd ondertussen de bleekselderij in boogjes van een ½ cm breed en …
|
|
|
|
|
Stevige groentesoep met palmkool
|
Ingrediënten: 400 ml kippenbouillon (evt uit potje) 800 ml kokend water 200 g cavolo nero - palmkolen 3 stengels bleekselderij 150 g quinoa 2 el harissa Bereiden: Breng de bouillon met het water aan de kook. Snijd ondertussen de cavolo nero fijn (de nerf verwijderen). Voeg de cavolo nero, bleekselderij en quinoa toe aan de bouillon en breng opnieuw aan …
|
|
|
|
|
Salade met palmkool, linzen en tomaten
|
Ingrediënten voor één persoon: 1 rode ui een stuk of 6 – 8 bladen palmkool 1 knoflookteentje (of meer!) 10 cherrytomaatjes 1 kopje linzen (gekookt of uit blik) 1 el citroensap 1 el olijfolie peper & zout Bereiding: Snij de rode ui in halve ringen. Was de palmkoolbladeren schoon en snij het harde stuk in het midden, de nerf, er …
|
|
|
|
|