|
|
|
Voor de thuisblijvers weer een heerlijk pakket van eigen land! Wat vinden jullie van onze worteltjes? Zelf staan we elk jaar weer versteld van de heerlijke oranje oogst.
|
We merken dat de snijbiet niet altijd even populair is bij jullie. En we moeten toegeven, bij ons zelf tot voor kort ook niet.
|
Maar sinds een paar maanden heeft Elsa zich gestort op Ottolenghi, en inderdaad, het is niet voor niets dat deze kok zo wordt opgehemeld. Een echte groentekunstenaar, zeg maar. Dus zelfs de snijbiet wordt door ons viertjes nu wekelijks met plezier gegeten!
|
Daarom bij deze het desbetreffende recept zodat jullie ook van deze mooie kleurrijke groente kunnen smullen. Echt de moeite waard!
|
De palmkool is er ook weer voor het eerst. Echt lekker en gezond! Laat je vooral inspireren door de receptjes hieronder, en anders is er op internet een arsenaal aan fijne recepten te vinden (of in de boeken van Ottolenghi...).
|
|
|
Inhoud week 32 (10 augustus)
|
Palmkool Snijbiet Bospeen Snijbonen Sla Meiraapjes
|
Bananen Druiven Nectarines Pruimen
|
NB: De inhoud van beide pakketten is onder voorbehoud. Eventuele wijzigingen op het laatste moment zijn soms noodzakelijk.
|
|
|
|
|
Regenboogsnijbiet met totmaat
|
Ingrediënten: 400 gram snijbiet 125 ml olijfolie 5 teentjes knoflook 1 kleine ui 1 citroen schaaf er 2 dunne schilletjes af en gebruik 1 eetlepel sap 3 takjes verse origano 300 gram romatomaten, die goed rijp zijn 120 gram lekkere groene ontpitten olijven 5 gram verse basilicum naar smaak peper & zout Bereiding: Was de snijbiet en haal de bladeren van de stelen, snijd ze in kleine stukjes bak ze in koekenpan in een theelepel olijfolie gedurende 4 minuten, …
|
|
|
|
|
Meiraap met kruidenolie en feta
|
Ingrediënten: 800 g meirapen (meiknollen) 8 el traditionele olijfolie 3 tenen knoflook (ongepeld) verse dille verse peterselie verse bieslook 3 el gedroogde dragon 1 citroen (schoongeboend) 75 g feta (blok) Bereiden: Verwarm de oven voor op 200 °C. Was ondertussen de meirapen en verwijder met een scherp mes het loof en de wortels. Halveer de rapen en snijd de helften …
|
|
|
|
|
Stevige groentesoep met palmkool
|
Ingrediënten: 400 ml kippenbouillon (evt uit potje) 800 ml kokend water 200 g cavolo nero - palmkolen 3 stengels bleekselderij 150 g quinoa 2 el harissa Bereiden: Breng de bouillon met het water aan de kook. Snijd ondertussen de cavolo nero fijn (de nerf verwijderen). Voeg de cavolo nero, bleekselderij en quinoa toe aan de bouillon en breng opnieuw aan …
|
|
|
|
|
Salade met palmkool, linzen en tomaten
|
Ingrediënten voor één persoon: 1 rode ui een stuk of 6 – 8 bladen palmkool 1 knoflookteentje (of meer!) 10 cherrytomaatjes 1 kopje linzen (gekookt of uit blik) 1 el citroensap 1 el olijfolie peper & zout Bereiding: Snij de rode ui in halve ringen. Was de palmkoolbladeren schoon en snij het harde stuk in het midden, de nerf, er …
|
|
|
|
|
Meiraapjes met honing en hazelnoten
|
Ingrediënten: meirapen roomboter water 1 el vloeibare honing ongebrande hazelnoten tijm Bereiden: Snijd een plakje van de onder- en bovenkant van de rapen. Snijd ze in partjes van 1 cm dik. Verhit de boter in een hapjespan en schep de meirapen er 1 min. door. Voeg 100 ml water en de honing toe. Stoof de meirapen met de deksel op …
|
|
|
|
|