|
|
|
Het groentefeest is weer begonnen! Heerlijk veel van eigen land waar weer van alles van te bakken valt!
|
|
|
Inhoud week 27 (6 juli)
|
Groentekrat: Bloemkool Bosbiet Regenboogpeen Witlof Radijs Sla
|
Fruitkrat: Appels Peren Kiwi Nectarines
|
NB: De inhoud van beide pakketten is onder voorbehoud. Eventuele wijzigingen op het laatste moment zijn soms noodzakelijk.
|
|
|
|
|
Risotto met bietenloof
|
Voor 2 personen Ingrediënten: 1/2 ui, gesnipperd 1 teentje knoflook 2 eetlepels olijfolie 170 gram risottorijst 100 ml witte vermouth 300 gram bietenloof (stengels en blad) 1 theelepel verse tijmblaadjes ± 1 liter lichte groentebouillon (heet) 75 gram geraspte parmezaanse kaas peper Snijd de stengels van het bietenloof in dunne boogjes en het blad in reepjes. Houd gescheiden van elkaar. …
|
|
|
|
|
Geroosterde bloemkool
|
Ingrediënten: ½ tl mosterdzaad 1 tl korianderzaad 1 tl komijnzaad 1 teen knoflook ½ tl grof zeezout 3 cm verse gember 1 limoen 10 g verse koriander ½ tl chilipoeder 1 tl kurkuma 100 ml Griekse yoghurt 1 bloemkool Bereiden: Verwarm de oven voor op 180 ˚C. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster het mosterdzaad, korianderzaad en …
|
|
|
|
|
Bloemkool al forno met mozzarella
|
Ingrediënten: 1 bloemkool 125 g mozzarella 100 g geraspte Parmezaanse kaas 2 tl gedroogde oregano Bereiden: Zet de ovengrill aan of verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de bloemkool in roosjes. Kook de bloemkoolroosjes 8 min. in water met zout. Giet af en schep in de ovenschaal. Snijd de mozzarella in dunne plakken. Leg de kaasplakken op de …
|
|
|
|
|