|
|
|
Bij deze weer de inhoud voor dinsdag aanstaande.
|
En voor sommige van jullie is het momenteel niet zomers genoeg, maar voor de groente op onze tuin is het perfect! Niet te koud of te warm en lekker met regelmaat een bui; zo zou elk jaar moeten wezen! Alle groente groeit tierig en ook de natuur is nog zo mooi groen. De afgelopen jaren was het in deze tijd al zo verdroogd en geel... Ook het werk op het land is met het huidige weer veel beter te doen.
|
|
|
Inhoud week 26 (29 juni)
|
Groentekrat: Bosbietjes Broccoli Andijvie Prei Sla Komkommer
|
Fruitkrat: Appels Peren Bananen Abrikozen
|
NB: De inhoud van beide pakketten is onder voorbehoud. Eventuele wijzigingen op het laatste moment zijn soms noodzakelijk.
|
|
|
|
|
Andijvieschotel
|
Ingrediënten: 50 g roomboter 1 beschuit 2 struiken andijvie zout en peper nootmuskaat 200 g jongbelegen kaas (stuk) 200 g achterham Bereiden: Oven voorverwarmen op 200 ºC. Ovenschaal invetten. Rest van boter in klontjes snijden. Beschuit heel fijn verkruimelen. Andijvie schoonmaken, in brede repen snijden en wassen. In pan andijvie met aanhangend water op matig vuur in ca. 5 minuten …
|
|
|
|
|
Andijvietaart
|
Ingrediënten: 6 plakjes roomboter bladerdeeg 1 ui 85 g gezouten cashewnoten 2 el milde olijfolie 700 g gesneden andijvie 4 eieren 125 g crème fraîche 150 g geraspte kaas Bereiden: Verwarm de oven voor op 200 ºC. Laat de deegplakjes ontdooien. Snipper de ui en hak de cashewnoten grof. Leg de deegplakjes op een met bakpapier bedekte bakplaat. Laat de …
|
|
|
|
|
Bosbiet met fetakaas en bietenloof
|
Ingrediënten 1 bos bieten met loof 2 tenen knoflook 200 gram fetakaas krieltjes Bereiden Snijd van de bieten de steeltjes eraf. Kook eerst de bieten in ongeveer 15 minuten gaar. Het is lekker als er nog wat bite aanzit dus niet te lang. Deze bieten kun je immers ook rauw eten. Laat ze wat afkoelen. De bladeren en steeltjes wassen …
|
|
|
|
|
Risotto met bietenloof
|
Voor 2 personen Ingrediënten: 1/2 ui, gesnipperd 1 teentje knoflook 2 eetlepels olijfolie 170 gram risottorijst 100 ml witte vermouth 300 gram bietenloof (stengels en blad) 1 theelepel verse tijmblaadjes ± 1 liter lichte groentebouillon (heet) 75 gram geraspte parmezaanse kaas peper Snijd de stengels van het bietenloof in dunne boogjes en het blad in reepjes. Houd gescheiden van elkaar. …
|
|
|
|
|
Bosbietjes uit de oven
|
Aantal personen: 4 Benodigdheden 2 bossen verse bosbietjes (ongeveer 6-8 stuks) 2 teentjes knoflook olijfolie tijm (bij voorkeur vers, anders gedroogd) schort, oven, bakpapier en zilverfolie Bereiding Doe als eerste het schort om ter bescherming van je kleding. Schenk in een kommetje een flinke scheut olijfolie, pers hierin de knoflook. Roer het goed door elkaar en laat het even staan. …
|
|
|
|
|