De Antoniushoeve
Beste mensen,

De laatste vakantiedag van onze kinderen. Dat houdt in dat ik hier zit te typen terwijl onze jongste allemaal bijzondere vlechten in mijn haar maakt. Dit ga ik volgende week weer missen!

September is dus aangebroken... In onze achtertuin worden de appeltjes en de rozenbottels rood. En op het land liggen een heel stel oranje pompoenen af te rijpen! Die belanden over een poosje in de pakketten.

Hieronder de inhoud voor aanstaande dinsdag; fijn dat jullie bijna allemaal weer terug zijn om te genieten van onze groente! Dat wordt maandag lekker aanpoten met de oogst en het inpakken ;)

Hartelijke groentjes,
Max en Elsa

Inhoud week 36 (6 september)

Groentekrat:
Spinazie
Bloemkool
Rode biet
Bleekselderij
Sla
Paprika

Fruitkrat:
Appels
Druiven
Bananen
Kiwi

NB: De inhoud van beide pakketten is onder voorbehoud. Eventuele wijzigingen op het laatste moment zijn soms noodzakelijk.

Meer lezen

Bietengratin

Ingrediënten: 1 beker crème fraîche (125 ml)100 ml melk2 eetlepels geraspte mierikswortel (potje a 140 gr)2 eieren150 gr oude kaas (geraspt)1 kilo aardappels (vastkokend, geschild en in dunne plakjes)500 gr rode bieten (in dunne plakjes) Bereiden: Roer de crème fraîche, de melk, de mierikswortel, de eieren en zout naar smaak goed door elkaar met een garde. Schep 100 g van …

Meer lezen

Gepofte bietjes met knoflookroomkaas

Ingrediënten voor 4 personen: 1 el honing 2 el zonnebloemolie of olijfolie 4 gekookte bietjes 1 bakje kruiden-knoflookroomkaas ( ook zelf te maken van een bakje naturel roomkaas   met verse kruiden uit eigen tuin en knoflook!) Bereiden: Kook bieten voor in een pan met ruim water. Ze zijn gaar wanner er luchtbelletjes onder de schil ontstaan of wanneer je er …

Meer lezen

Bloemkool met groene salsa

Ingrediënten: 1 bloemkool een paar blaadjes verse basilicum 5 el extra vierge olijfolie 1½ el balsamico 2 tl mosterd een paar takjes verse platte peterselie 2 augurken 50 g kappertjes 1 teen knoflook ½ tl zout Bereiden: Verdeel de bloemkool in roosjes en kook in ongeveer 5 minuten beetgaar. Doe ondertussen de knoflook met de kappertjes, augurken, peterselie, mosterd, balsamico, …

Meer lezen

Bloemkool al forno met mozzarella

Ingrediënten: 1 bloemkool 125 g mozzarella 100 g geraspte Parmezaanse kaas 2 tl gedroogde oregano Bereiden: Zet de ovengrill aan of verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de bloemkool in roosjes. Kook de bloemkoolroosjes 8 min. in water met zout. Giet af en schep in de ovenschaal. Snijd de mozzarella in dunne plakken. Leg de kaasplakken op de …

Meer lezen
facebook 
Email Marketing Powered by MailPoet