|
|
|
En dan zijn we zomaar weer halverwege augustus... De tijd vliegt!
|
De oogsten op de tuin zijn nu overvloedig. Alles staat lekker vol.
|
Ook hebben we een paar bedden alweer rust gegeven en hier een groenbemester ingezaaid; Japanse haver. Dit fungeert als 'vanggewas' voor de nutriënten en zal in het vroege voorjaar bij het ploegen weer aan de aarde worden teruggegeven.
|
Hieronder vinden jullie weer de inhoud voor aanstaande dinsdag, met leuke receptjes.
|
En verder nog twee mededelingen:
|
Afgelopen twee zomers zijn er veel vakanties van jullie niet doorgegaan vanwege Covid. Wij merken aan de afmeldingen dat veel van jullie het wellicht daarom deze zomer er even van nemen en extra weekjes weg gaan. Wij begrijpen dit natuurlijk volkomen!
|
Toch willen wij u er aan herinneren dat juist in de zomermaanden de oogsten van eigen land overvloedig zijn en het natuurlijk jammer is als er dingen niet geoogst worden.
|
Daarom het verzoek of jullie tijdens de vakanties zoveel mogelijk het pakket kunnen laten logeren bij buren, familie of kennissen.
|
We begrijpen uiteraard dat dit niet altijd mogelijk is. Maar we hopen dat jullie ook begrijpen dat het voor onze tuin fijn is als alles lekker opgegeten wordt!
|
Verder nog even de mededeling dat Elsa van 14 tot en met 21 augustus niet aanwezig is op het bedrijf. De winkel zal wel open zijn, alleen kan het zijn dat e-mails die kunnen wachten, pas op maandag 22 augustus beantwoord zullen worden.
|
Doe rustig aan met dit weer en duim voor regen. De natuur steunt en kreunt met deze hitte.
|
|
|
Inhoud week 33 (16 augustus)
|
Groentekrat: Spitskool of palmkool Spinazie Venkel Rode biet Prei Sla
|
Fruitkrat: Druiven Sinaasappel Appel Banaan
|
NB: De inhoud van beide pakketten is onder voorbehoud. Eventuele wijzigingen op het laatste moment zijn soms noodzakelijk.
|
|
|
|
|
Venkel met dille
|
Ingrediënten: 2 venkelknollen 2 citroenen 4 el olijfolie 1 teen knoflook (fijngesneden) 1 el gedroogde dille Bereiden: Verwarm de oven voor op 190 °C. Snijd de venkelknollen in de lengte in dunne plakken. Breng een pan water aan de kook en kook de plakken 8 min. Giet af en verdeel ze over de ovenschaal. Pers ondertussen 1 citroen uit. Boen …
|
|
|
|
|
Geroosterde rode bieten en rode ui met oude geitenkaas
|
Een recept van Maartje van Velthooven van Pompoen&Aubergine Geroosterde rode bieten en rode ui met oude geitenkaas (hoofdgerecht voor 2 personen) 400 g rode bieten 3 rode uien 2 el olijfolie 2 tl venkelzaad peper en zout 150 g oude geitenkaas Schil de bieten en snijd ze in partjes. Pel de uien en snijd ze ook in partjes. Doe de …
|
|
|
|
|
Geroosterde spitskool
|
Ingrediënten: 4 eetlepels olijfolie 2 eetlepels mosterd 1 eetlepel mosterdzaad 1 spitskool 50 g coppa di parma of een andere soort rauwe ham Bereiden: In kom olie, mosterd en mosterdzaad met zout en peper naar smaak tot dressing kloppen. Spitskool in 4 kwarten snijden, buitenste bladeren en onderste stuk van stronk verwijderen. Spitskoolkwarten in kom met oliemengsel omscheppen. Oliemengsel met …
|
|
|
|
|
Spitskool met citroenroom
|
Ingrediënten: 1 spitskool 1 citroen verse bieslook (ca 25 g) 1 eetlepel roomboter 125 ml slagroom zout en peper Bereiden: Spitskool schoonmaken, stronk verwijderen en kool in reepjes snijden. Citroen goed schoonboenen, met fijne rasp de schil afraspen. Bieslook fijnknippen. In pan boter smelten. Kool en room toevoegen en al omscheppend ca. 3 minuten smoren. Citroenrasp erdoor roeren en …
|
|
|
|
|
|