|
|
|
Nog even een koele dag alvorens er een zomerse week aankomt. Voor de meesten heerlijk; lekker zwemmen, terrasjes pakken. Op de tuin iets minder; lekker zweten en beregenen ;)
|
Aankomende dinsdag de eerste sperziebonen van eigen land. Dat wordt genieten!
|
|
|
Inhoud week 28 (12 juli)
|
Groentekrat: Sperziebonen Tuinbonen Waspeen Prei Sla Bosui
|
Fruitkrat: Kiwi Banaan Rode druif Avocado
|
NB: De inhoud van beide pakketten is onder voorbehoud. Eventuele wijzigingen op het laatste moment zijn soms noodzakelijk.
|
|
|
|
|
Sperziebonen met amandel
|
Ingrediënten: 600 g sperziebonen 3 el amandelschaafsel 2 el olijfolie 2 tenen knoflook (fijngesneden) Bereiden: Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en kook de bonen in ca. 7 min. beetgaar. Rooster ondertussen het amandelschaafsel in een koekenpan zonder olie of boter in 3 min. goudbruin. Schep regelmatig om en laat afkoelen op een bord. Verhit de olie in de koekenpan …
|
|
|
|
|
Sperziebonen met geitenkaas
|
Voor 4 personen: Ingrediënten: 600 g sperziebonen 3 el olijfolie extra vierge 1 el balsamicoazijn (flesje 250 ml) 125 g geitenkaas met honing 45+ 1 zakje walnoten ((50 g), grof gehakt) Bereiden: Verwijder de steelaanzet en het puntje van de sperziebonen en kook de bonen in ca. 8 min. beetgaar. Giet af en doe in een schaal. Meng de olie …
|
|
|
|
|
|
|