|
|
|
Wat heerlijk dat er zoveel regen is gevallen! Alles schiet eruit. de sla groeit hard, de bonen ook. En het onkruid voelt zich ook heerlijk... ;)
|
Aankomende dinsdag krijgen jullie allemaal een leuke portie asperges in het pakket. We rekenen ongeveer 200 gr per persoon, net als bij de andere groente. Als dit niet voldoende is, bestel dan gerust bij! Dit doet u via de mail, uiterlijk maandagavond. Vermeldt de hoeveelheid die u graag zou willen hebben.
|
De asperges kosten 8,50 euro per kilo.
|
|
|
Inhoud week 22 (31 mei)
|
Groentekrat: Chinese kool Bospeen Asperges Rode biet Snijsla Prei
|
Fruitkrat: Appels Sinaasappels Bananen Frambozen
|
NB: De inhoud van beide pakketten is onder voorbehoud. Eventuele wijzigingen op het laatste moment zijn soms noodzakelijk.
|
|
|
|
|
Asperges uit de oven
|
Ingrediënten voor 2 personen 500 gram witte asperges 2 tenen knoflook 1 eetlepel verse tijmblaadjes 50 milliliter witte wijn 3 eetlepels olijfolie Bereidingswijze Verwarm de oven op 220°C. Snijd de knoflook in dunne plakjes. Leg de asperges één voor één op een plank en schil ze met een dunschiller vanaf het kopje naar beneden. Leg de asperges op een rij …
|
|
|
|
|
Asperges met zeekraal
|
Ingrediënten: 500 gr aardappelen 1 el grove mosterd 1 el wittewijnazijn 2 el olijfolie peterselie 2 sjalotten (in zeer dunne ringen) witte asperges (geschild) 1 bakje zeekraal (100 g) 2 el extra vierge olijfolie Bereiden: Halveer de aardappelen en kook ze in water met zout net gaar. Meng ondertussen de mosterd, azijn, olijfolie, peterselie en sjalot. Giet de aardappelen af …
|
|
|
|
|
Geroosterde bospeen met pittige specerijendip
|
Een recept van Maartje van Velthooven Geroosterde bospeen met pittige specerijendip Bijgerecht voor 2 tot 4 personen 1 bospeen 1 el olijfolie zout en peper 2 tl honing Voor de specerijendip: 1 tl korianderzaad 1 tl komijnzaad 1 tl venkelzaad 125 ml volle kwark ½ tl honing 2 tl olijfolie ¼-½ vers rood pepertje, in smalle ringetjes gesneden (houd er …
|
|
|
|
|
Chinese kool met gember
|
Ingrediënten: 5 el olijfolie 25 gr boter 250 gr kastanjechampignons 3 cm verse gember 1 el wittewijnazijn 1 Chinese kool Verhit 2 el olie met de boter in een koekenpan. Voeg de champignons toe en bak ze in ca. 5 min. gaar. Breng op smaak met peper en zout. Laat afkoelen op een bord. Snijd de gember zo fijn …
|
|
|
|
|
|