|
|
|
We hopen dat jullie allemaal genieten van de mooie voorjaarspakketten. En van de asperges natuurlijk! We zijn elke dag druk aan het steken om die witte jongens uit de grond te krijgen. Daarna snijden en wassen. Zelf eten we ze nu ook een paar keer per week; dat heb je als ze de hele dag in handen hebt.
|
Onze favoriet, ook van de kinderen, is momenteel asperges uit de oven. Probeer het vooral eens uit met behulp van het receptje hieronder!
|
|
|
Inhoud week 19 (10 mei)
|
Spinazie Venkel Witlof Zoete bataat Sla Komkommer
|
Fruitkrat: Appels Peren Kiwi Bananen
|
NB: De inhoud van beide pakketten is onder voorbehoud. Eventuele wijzigingen op het laatste moment zijn soms noodzakelijk.
|
|
|
|
|
Asperges uit de oven
|
Ingrediënten voor 2 personen 500 gram witte asperges 2 tenen knoflook 1 eetlepel verse tijmblaadjes 50 milliliter witte wijn 3 eetlepels olijfolie Bereidingswijze Verwarm de oven op 220°C. Snijd de knoflook in dunne plakjes. Leg de asperges één voor één op een plank en schil ze met een dunschiller vanaf het kopje naar beneden. Leg de asperges op een rij …
|
|
|
|
|
Geroosterde witlof met biet en peer
|
Ingrediënten: 4 stronken witlof 4 el olijfolie 300 g gekookte bieten 2 rode uien (in partjes) 2 peren (mild en sappig, ongeschild) 50 g walnoten 1 el vloeibare honing 50 g oude kaas Bereiden: Verwarm de oven voor op 200 ºC. Snijd de onderkant van de stronken witlof en snijd het witlof in de lengte in kwarten. Bestrijk een met …
|
|
|
|
|
Witlofschotel met zoete aardappelpuree
|
Ingrediënten: 4 stronken witlof 2 zoete aardappels 100 gram ham in plakjes 40 gram geraspte oude kaas 1 tl mosterd 1 bosje bieslook 1 scheutje amandelmelk Bereiden: Verwarm de oven voor op 180 graden. Zet een grote pan met water en zout op het vuur en breng aan de kook. Was de witlof, snijd in de lengte doormidden en verwijder …
|
|
|
|
|
Spinaziesoep
|
Ingrediënten: 75 gr boter 1 ui 1 teen knoflook 500 ml water 1 groentebouillonblokje 300 gr spinazie (grof gesneden) 125 ml creme fraiche Bereiden: Smelt 1/3 van de de boter in een ruime soeppan. Snijd de rest van de boter in blokjes en houd apart. Snipper de ui. Snijd de knoflook fijn. Voeg de ui en knoflook toe in …
|
|
|
|
|
|
|