|
|
|
Het voorjaar kan nu niet meer stuk; wat een heerlijk weer! De radijszaden ontkiemen al en in de frisse morgen horen we onze ouwe trouwe koekoek weer roepen. Zo leuk dat die elk jaar weer terugkomt!
|
Onlangs mailde wij dat wij graag zakjes retour krijgen; dit geldt ook voor eierdozen. Heeft u er nog wat in de keuken of bering bewaard? Ze mogen altijd naar ons!
|
Bijgevoegd de inhoud voor aanstaande dinsdag, met een paar leuke receptjes!
|
|
|
Inhoud week 17 (26 april)
|
Groentekrat: Venkel Spinazie Pastinaak Witlof Radijsjes Champignons
|
Fruitkrat: Appels Peren Sinaasappel Kiwi
|
NB: De inhoud van beide pakketten is onder voorbehoud. Eventuele wijzigingen op het laatste moment zijn soms noodzakelijk.
|
|
|
|
|
Röstikoekjes van pastinaak en tijm
|
Ingrediënten: 2 pastinaak 15 g verse tijm 3 eiwitten 5 el traditionele olijfolie 1 mespunt zeezout Bereiden: Schil de pastinaken en rasp ze (evt. in de keukenmachine) tot spaghetti. Vermeng de pastinaak naar smaak met peper uit de molen en de blaadjes van de verse tijm. Klop het eiwit even los en giet erdoor, meng alles goed. Verhit een laag …
|
|
|
|
|
Spinazie met yoghurt
|
Ingrediënten: 30 g boter 1 rode ui (in halve ringen) 1 teen knoflook (in plakjes) 600 g spinazie 3 el Griekse yoghurt 1 mespunt gemalen komijn Bereiden: Verhit de boter in een grote koekenpan en fruit de ui 3 min. Voeg de knoflook toe en bak 1 min. mee. Voeg een handvol spinazie toe en roerbak op hoog vuur tot …
|
|
|
|
|
Ovenomelet met prei en spinazie
|
Ingrediënten: 500 g prei 1 el olijfolie 200 g spinazie 6 eieren 250 ml room 1 tl gemalen nootmuskaat 1 tl gedroogde tijm 30 g Parmezaanse kaas Bereiden: Verwarm de oven voor op 180 °C. Was de prei en snijd fijn. Verhit de olie in een hapjespan en roerbak de prei 3 min. Bak de spinazie 1 min. mee tot …
|
|
|
|
|
|