|
|
|
Week 7 is alweer in aantocht, dus bij deze de inhoud!
|
Het lijkt erop dat we dit jaar échte winter gaan overslaan. Precies een jaar geleden hadden we die prachtige week sneeuw en ijs. Wat hebben onze meiden toen genoten!
|
Elke dag hopen ze nu op sneeuw, maar waarschijnlijk komt het er niet meer van.
|
Op naar het voorjaar dan maar!
|
|
|
Inhoud week 7 (15 februari)
|
Groentekrat: Butternut Venkel Winterpeen Zoete bataat Prei Sla
|
Fruitkrat: Appels Peren Sinaasappels Kiwi's
|
NB: De inhoud van beide pakketten is onder voorbehoud. Eventuele wijzigingen op het laatste moment zijn soms noodzakelijk.
|
|
|
|
|
Gegratineerde venkel
|
Ingrediënten: 3 venkelknollen zout 50 g Parmezaanse kaas 1 eetlepel boter versgemalen peper 1 dl slagroom 1 dl droge witte wijn Bereiden: Venkelknollen schoonmaken, wassen en elk in vieren snijden. Venkelgroen apart houden. Venkel in ruim water met zout ca. 4 minuten koken. Intussen oven voorverwarmen op 200 ºC of gasovenstand 4. Kaas raspen. Venkel goed laten uitlekken. Lage ovenschaal …
|
|
|
|
|
Geroosterde butternutpompoen
|
Ingrediënten: 850 g butternutpompoen 3 el traditionele olijfolie 2 tl komijnzaad 1 tl zeezout Berieden: Verwarm de oven voor op 200 ºC. Was de pompoen en halveer in de lengte. Verwijder de zaden en draderige binnenkant met een lepel, laat de schil zitten. Snijd beide helften in plakken van 1 cm. Meng de pompoen met de olie en het komijnzaad …
|
|
|
|
|
|
|