|
|
|
Bijgevoegd weer de inhoud voor aanstaande dinsdag.
|
We hopen dat alles in de smaak valt. Vanaf half januari is het altijd een kunst om wekelijks een divers pakket samen te stellen én rekening te houden met het seizoen. De Nederlandse voorraden lopen aan hun eind, zoals de spruiten, boerenkool, palmkool...
|
Kortom, wij hebben wekelijks een leuke puzzel op te lossen ;)
|
Laat je vooral inspireren door de bijgevoegde recepten en kijk op de aftekenlijst bij het ophalen van het pakket.
|
|
|
Inhoud week 5 (1 februari)
|
Groentekrat: Rode kool Zoete bataat Winterpostelein Chinese kool Winterpeen Champignons Bosui
|
Fruitkrat: Appels Peren Bananen Grapefruits
|
NB: De inhoud van beide pakketten is onder voorbehoud. Eventuele wijzigingen op het laatste moment zijn soms noodzakelijk.
|
|
|
|
|
Chinese kool met gember
|
Ingrediënten: 5 el olijfolie 25 gr boter 250 gr kastanjechampignons 3 cm verse gember 1 el wittewijnazijn 1 Chinese kool Verhit 2 el olie met de boter in een koekenpan. Voeg de champignons toe en bak ze in ca. 5 min. gaar. Breng op smaak met peper en zout. Laat afkoelen op een bord. Snijd de gember zo fijn …
|
|
|
|
|
Rodekoolpakketjes
|
Ingrediënten: 1 rode kool 1 stevige appel ((bijv. elstar of jonagold), geschild) 250 g rundergehakt 2 eetlepels verse dille (fijn gesneden) 150 ml rode wijn 100 ml vleesbouillon 1 eetlepel vloeibare honing 2 rode uien (in dunne ringen) Bereiden: Verwarm de oven voor op 200 °C. Maak 8 mooie grote bladeren van de kool los, snijd de harde nerf weg …
|
|
|
|
|
|
|
|