|
|
|
Bijgevoegd de inhoud van week 4 met een paar leuke recepten ter inspiratie.
|
Op de tuin is het nog rustiger dan vorige week. De oogsten zijn nu bijna op en de aarde heeft nu de tijd om uit te rusten en om nieuwe krachten op te doen voor het aankomende seizoen.
|
De dagen worden snel langer. Ook al vriest het nog en kan er ook nog sneeuw komen, je voelt dat we allengs richting het voorjaar gaan. Wanneer de zon opkomt (en er geen wolken zijn) fluiten de volgels hier en daar al. Onze meiden hebben zelfs al sneeuwklokjes gespot!
|
Hopelijk hebben jullie ook de gelegenheid om echt naar buiten te gaan en van deze mooie dingen te genieten.
|
Nog even attentie voor het volgende:
|
Het afhalen van de pakketten gaat over het algemeen heel goed. We krijgen niet zo vaak mailtjes dat er iets niet klopt, dus dat is erg fijn!
|
Maar zo nu en dan zijn er toch klanten die mis grijpen omdat ze iets later op de dag het pakket ophalen. Wij doen erg ons best om precies alle benodigde pakketten per afhaalpunt klaar te zetten. Letten jullie dan extra goed op dat jullie de juiste pakketten meenemen? Dan is de kans het grootst dat de late klanten ook hun pakket in goede orde ontvangen. Op de afhaalpunten ligt altijd een lijst met uw naam erop en daarachter de pakketten waar u recht op heeft. Gebruik dit vooral als geheugensteuntje als u het even niet zeker weet.
|
|
|
Inhoud week 4 (25 januari)
|
Groentekrat: Prei Witlof Broccoli Pompoen Sla Rode biet
|
Fruitkrat: Appels Peren Stoofperen Avocado
|
NB: De inhoud van beide pakketten is onder voorbehoud. Eventuele wijzigingen op het laatste moment zijn soms noodzakelijk.
|
|
|
|
|
Geroosterde witlof met biet en peer
|
Ingrediënten: 4 stronken witlof 4 el olijfolie 300 g gekookte bieten 2 rode uien (in partjes) 2 peren (mild en sappig, ongeschild) 50 g walnoten 1 el vloeibare honing 50 g oude kaas Bereiden: Verwarm de oven voor op 200 ºC. Snijd de onderkant van de stronken witlof en snijd het witlof in de lengte in kwarten. Bestrijk een met …
|
|
|
|
|
Pompoenrisotto
|
Ingrediënten 4 personen: 1 pompoen 4 el olijfolie 1 el gedroogde Italiaanse kruiden 50 g roomboter 1 grote ui 300 g risottorijst 1¼ liter kippenbouillon van tablet (van iets meer dan 2 bouillontabletten) 100 g parmezaanse kaas (geraspt) Bereiden: Verwarm de oven voor op 190 ºC. Halveer de pompoen in de lengte. Verwijder de zaden en de draderige binnenkant van …
|
|
|
|
|
Pompoen-sinaasappelcake
|
Ingrediënten: 500 g verse pompoen (halve pompoen) 1 perssinaasappel (schoongeboend) 100 g roomboter (op kamertemperatuur) 1 tl kruidenmix koek en speculaas 1 mespunt zout 200 g suiker 2 middelgrote eieren 125 ml crème fraîche 300 g zelfrijzend bakmeel 2 tl bakpoeder Keukenspullen: keukenmachine cakevorm (30 cm) satéprikkers Bereiden: Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de pompoen in parten. …
|
|
|
|
|
Pompoensoep
|
Ingrediënten: 2 groentebouillontabletten 800 ml water 800 g pompoen (gesneden in stukjes) 290 g biologische soepballetjes 15 g peterselie 125 g crème fraîche Bereiden: Breng het water aan de kook. Laat de groentebouillontabletten oplossen in het kokende water. Voeg de pompoenstukjes toe en laat 10 min. op laag vuur zachtjes koken. Pureer de soep met een staafmixer. Voeg de biologische …
|
|
|
|
|
|