|
|
|
Daar is ie dan; de inhoud voor aanstaande dinsdag. Weer een heerlijk pakket met gevarieerde wintergroente. De laatste boerenkool van eigen land, dus geniet ervan!
|
De wortelpeterselie is een relatief onbekende groente, maar lijkt toch het meest qua uiterlijk en smaak op de pastinaak. Het verschil is dat de pastinaak iets zoeter is, wat sneller uiteen valt en veel meer koolhydraten bevat. De wortelpeterselie wordt dus veel gebruikt door mensen met een koolhydraatarm dieet.
|
Laat je vooral inspireren door de recepten en geniet van de mist ;)
|
|
|
Inhoud week 3 (18 januari)
|
Groentekrat: Spruiten Boerenkool (rood of groen) Spitskool Wortelpeterselie Sla Champignons
|
Fruitkrat: Peer Appel Bananen Bloedsinaasappelen
|
NB: De inhoud van beide pakketten is onder voorbehoud. Eventuele wijzigingen op het laatste moment zijn soms noodzakelijk.
|
|
|
Wortelpeterseliedumplings
|
Ingrediënten: Voor de puree: 700 gram wortelpeterselie (schoongemaakt en in stukken van 2,5 cm) 100 ml melk of room 1 à 2 tenen knoflook, fijngehakt 1 tuinkruidenbouillonblokje 3 takjes tijm, gerist en gehakt (room)boter 1 ei Voor de dumplings: wortelpeterseliepuree (zie boven) 1 ei 1 flinke hand walnoten of amandelen, fijngehakt 5 à 6 eetlepels bloem Bereiden: Blancheer de wortelpeterselie …
|
|
|
|
|
Boerenkoolpesto
|
Ingrediënten: 100gr boerenkool 60gr Parmezaanse kaas 1 teentje knoflook 30gr cashewnoten, ongezouten 30gr walnoten, ongezouten sap van 1/2 citroen 200ml olijfolie zeezout witte peper Bereiden: Zorg dat de boerenkool goed gewassen is en blancheer daarna 3 minuten in ruim kokend water. Giet af en spoel na met koud water. Laat uitlekken en knijp daarna het resterende water met je handen …
|
|
|
|
|
Geroosterde wortelpeterselie
|
Ingrediënten: Wortelpeterselie Olijfolie Peper en Zout uit de molen Tijm of rozemarijn (of beiden) Bereiden: Verwarm de oven voor op 180C. Was de wortelpeterselie en snijd in de lengte in repen van 2- 3 cm. Spreid uit op een met olijfolie ingevette bakplaat. Maal er peper en zout over en bestrooi met tijm/rozemarijn naar smaak. Schenk er nog wat olijfolie …
|
|
|
|
|
Groentesoep met wortelpeterselie
|
300 gram winterpeen 2 stengels bleekselderij 100 gram bloemkool 1 prei 3 laurierblaadjes 1 ui 1½ liter kraanwater 150 gram wortelpeterselie 3 blokjes groentebouillontabletten Bereiden: Snijd de uiteinden van de winterpeen ruim af en doe deze in een vergiet. Voeg de uiteinden van de bleekselderij, wortelpeterselie en het uiteinde en groen van de prei toe. Haal de blaadjes van de …
|
|
|
|
|
|
|
|