De Antoniushoeve
Beste klanten,

Nog maar vijf weken en dan zit het jaar er alweer op! De novemberwind blaast de laatste loodjes van 2021 in ijltempo opzij. En ook het blad van de grote eik voor onze boerderij wordt als herfstapotheose over ons erf uitgestrooid.
De lichte nachtvorst van afgelopen week heeft de tuin echt in winterslaap gebracht. Alleen de gewassen die dit kunnen verdragen, staan nog vier overeind.
Hieronder vinden jullie weer een heerlijk recept voor pastinaak en pompoen van Yotam Ottolenghi. Ovengerechten zijn erg in trek in deze tijd van het jaar.

Hartelijke groentjes,
Max en Elsa

Inhoud week 48 (30 november)

Groentekrat:
Broccoli
Prei
Pastinaak
Pompoen
Winterpostelein
Puntpaprika

Fruitkrat:
Appels
Peren
Mandarijnen
Bananen

NB: De inhoud van beide pakketten is onder voorbehoud. Eventuele wijzigingen op het laatste moment zijn soms noodzakelijk.

Meer lezen

Wintercouscous met geroosterde pompoen, pastinaak en wortel van Ottolenghi

Uit Ottolenghi's boek Plenty Het is niet moeilijk om dit gerecht te maken, wel is het handig als je je goed voorbereidt door alle ingrediënten klaar te leggen en vooraf te snijden wat gesneden moet worden. Twee ingrediënten kun je (nog) niet bij de gewone supermarkt kopen, hiervoor ga je naar een Turkse of Marokkaanse winkel: harissapasta en ingelegde citroenen. …

Meer lezen
facebook