|
|
|
Allereerst willen wij jullie allen een goede zomervakantie wensen! Zoals wij merken aan de afmeldingen, gaat menig vakantietrip gelukkig toch door. Dus geniet er van!
|
Hieronder de inhoud voor dinsdag 14 juli; weer allemaal van eigen land! Ook hebben we er wat leuke receptjes bij gedaan.
|
|
|
Inhoud week 29 (14 juli)
|
Groentekrat: Bosbiet Tuinbonen Courgette Verse uien Sla Bosje peterselie
|
Fruitkrat: Nectarine Appel Blauwe bessen Banaan
|
NB: De inhoud van beide pakketten is onder voorbehoud. Eventuele wijzigingen op het laatste moment zijn soms noodzakelijk.
|
|
|
|
|
Perzische gekruide rijst met tuinbonen (Sabzi polo)
|
Ingrediënten: (let op: dit zijn hoeveel heden voor een groter gezelschap. Pas aan naar behoefte) 1,4 liter water 800 g witte rijst (langwerpige korrel) 3 eetlepels (45 ml) plantaardige olie 1 bosje dille, fijngeknipt 1 bosje peterselie, fijngeknipt een bosje koriander, fijngeknipt 500 g gedopte tuinbonen gemalen kurkuma naar smaak kaneelpoeder naar smaak 2 afgestreken theelepels (6 g) zout 2 …
|
|
|
|
|
Quiche met uien en gorgonzola
|
Ingrediënten: 6 plakjes diepvries bladerdeeg 6 uien 2 el traditionele olijfolie 4 middelgrote eieren 250 ml verse slagroom 150 g gorgonzola 2 tl gedroogde Provençaalse kruiden Bereiden: Snijd de ui in ringen. Verhit de olie in een koekenpan en bak alle uien in 10 min. lichtbruin en zacht. Verwarm de oven voor op 200 °C. Bekleed de vorm met het …
|
|
|
|
|
Geroosterde rode bieten en rode ui met oude geitenkaas
|
Een recept van Maartje van Velthooven van Pompoen&Aubergine Geroosterde rode bieten en rode ui met oude geitenkaas (hoofdgerecht voor 2 personen) 400 g rode bieten 3 rode uien 2 el olijfolie 2 tl venkelzaad peper en zout 150 g oude geitenkaas Schil de bieten en snijd ze in partjes. Pel de uien en snijd ze ook in partjes. Doe de …
|
|
|
|
|
Gegratineerde uiensoep
|
Ingrediënten voor 4 personen: 800 g uien 50 g ongezouten roomboter 1½ liter kraanwater 2 rundvleesbouillontabletten of groentebouillontabletten 2 el tarwebloem 1 tl versgemalen peper 4 el cognac 2 takjes verse tijm ½ afbakstokbrood 150 g geraspte Zwitserse gruyère (kaas) of gewonen belegen kaas Bereiden: Pel de uien en snijd ze in halve ringen. Verhit de boter in een braad- …
|
|
|
|
|