|
|
|
Bij deze weer de inhoud voor dinsdag a.s. met wat leuke recepten.
|
Geniet van onze zuurkool!
|
|
|
Inhoud week 10 (9 maart)
|
Groentekrat: Zuurkool uit eigen vat Raapstelen Broccoli Courgette Champignons Komkommer
|
Fruitkrat: Appels Elstar Peren Mandarijntjes Sinaasappels
|
NB: De inhoud van beide pakketten is onder voorbehoud. Eventuele wijzigingen op het laatste moment zijn soms noodzakelijk.
|
|
|
|
|
Raapstelen uit de wok met feta
|
Nodig voor 4 personen: 3 el olijfolie 2 kleine rode uien, in ringen 2 knoflook, fijngesneden 2 bosjes raapstelen, grofgesneden zout, peper 200 g feta, verkruimeld Bereiden: Verhit de olie in een hete wok en bak hierin ui en knoflook circa 6-8 minuten. Bak de raapstelen al omscheppend 1-3 minuten. mee tot de blaadjes nét geslonken zijn. Laat hierbij het …
|
|
|
|
|
Raapstelensalade met avocado en peterseliedressing
|
Ingrediënten: 2 bosjes raapstelen 1 limoen 1 eetrijpe avocado 250 g cherrytomaten 30 g verse peterselie ½ teen knoflook 5 el olijfolie Bereiden: Snijd worteltjes van de raapstelen. Vervolgens de raapstelen wassen en droog slaan. Pers de limoen uit. Schil en halveer de avocado en verwijder de pit. Snijd de avocado in blokjes en besprenkel direct met ca. 1 eetlepel …
|
|
|
|
|
Zuurkoolsalade met appel en walnoten
|
Ingrediënten: Elstar appel (of een andere friszoete appel, ongeschild) 50 g ongebrande walnoten 500 g zuurkool (uitgelekt) 4 el olijfolie extra vierge 1 tl mosterd 1 el honing Bereiden: Schep de zuurkool om met de appelblokjes en walnoten. Maak een dressing van de olie, mosterd en honing. Breng op smaak met peper en zout en schep door de salade. Lekker …
|
|
|
|
|